sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Tokon kisamainen treeni

Oltiin tänään Pörrin kanssa tokon kisamaisissa treeneissä. Pörrille ei ole tehty palkaamattomuustreeniä tokossa tänä vuonna kertaakaan. Lisäksi Pörri ei ole vielä ikinä tehnyt koko alokasluokkaa putkeen palkatta. Maksimissaan se on tehnyt neljä liikettä putkeen, joten melko kylmiltään lähdettiin koittamaan, mitä kisatreenistä tulee. Ajattelin kisata Pörrin kanssa tokossa aikaisintaan kesällä. Mahdollisesti syksyllä, joten tässä on vielä hyvin aikaa hioa palkattomuushommeleita. Kisamaisen tuomaroi oikea tokotuomari Susa Berghäll. Tässä analyysi treenistä:

Paikallamakuu 1 min 10 p
Jäin noin puoliväliin oikeasta paikasta. Ajattelin, että saataisiin pitkästä aikaa edes yksi kunnollinen paikkamakuu ja niin kyllä saatiin. Pörrillä on ollut ongelmana viime aikoina paikallamakuussa levottomuus. Se pälyilee ympäriinsä ja siirtelee tassujansa. Nyt ainoastaan kerran katsoi vasemmalle, joten hyvin meni. Naapuri lähti kesken paikkamakuun ohjaajansa luo, jolloin kehuin Pörriä.

Seuraaminen 9,5 p
Yhdellä sanalla sanottuna: järkyttävää. Kontakti ei pysynyt, paikka seilasi jne. Jotenkin ajatus ei yhtään mukana. Kun saan Pörrille kisattua RTK2:n, alkaa seuraamisen uudelleen rakentaminen.

Liikkeestä maahan 10 p
Pörrin bravuuri ja ansaitusti saatiin kymppi. Pörrin mielestä suoritus meni niin hyvin, että tästä olisi kuulunut saada repusta kissanruokaa.

Luoksetulo 10 p
Ihan tosi siisti luoksetulo! Meillä on ollut luoksetulon kanssa niin törkeästi ongelmia ja olen niin onnellinen, kun se on alkanut vihdoin sujua. Tuli ripeää laukkaa koko matkan ja siististi sivulle. Vähän arpoi, että tuleeko sivulle suoraan vai takakautta.

Noutoesineen pitäminen 8,5 p
Vieras kapula, joka oli isompi ja painavampi kuin Pörrin oma. Pörri oli vähän sitä mieltä, että onko tämä ihan pakko ottaa suuhun. Otti onneksi kuitenkin. Pidossa pudotti taakse takahampaiden eteen ja luovutus oli kamala. Ärsyttävin liike alokasluokassa.

Kauko-ohjaus 10 p
Tosi epäpörrimäisen hidas maahanmeno. Ripeä istuminen, mutta ei sillä tekniikalla kuin haluaisin. Maahanmeno muuten kiva, mutta peräpää nytkähti. Tuomari arvosti kuitenkin suoritusta ja Pörri sai tästä 10.

Estehyppy 8 p
Oli kiinni häiriöissä ja unohti tulla sivulle. Jouduin antamaan uuden käskyn ja tuli sillä. Eipä ole ennen tehnyt tämmöistä virhettä.

Kokonaisvaikutus 9 p

Yhteensä 189,5 p. Kisoissa tällä suorituksella olisi saanut siis ykköstuloksen, jos arvostelu olisi ollut yhtä lepsua.

Liikkeiden välit meillä on parantunut tosi paljon sitten tokoringin näyttökokeen, sillä ollaan niitä ahkerasti treenattu. Kehään meno oli myös siisti, eikä Pörrille tullut mitään aukeantilan syndroomaa, jossa se vaan huutaa täyttä kurkkua, eikä siihen saa mitään kontaktia. Näitäkin ollaan nyt harjoiteltu tosi paljon tulevia rallykisoja varten. Lisäksi Pörri oli koko suorituksen hiljaa (!!! super super). Pörrin kanssa ei mikään itsestäänselvyys, että se on hiljaa noin pitkään. Ainoa miinus oli se, miten paljon Pörri oli kiinni häiriöissä. Tuomarikin kommentoi, että häiriöherkkä koira. Tässä riittää vielä paljon työstettävää ennen ekoja kisoja. Omaan tekemiseeni olen tosi tyytyväinen. En mokaillut missään, vaan pää pysyi kokoajan kylmänä. Seuraamisessa en antanut ylimääräisiä käskyjä ja osasin kääntyä oikeaan suuntaankin. Myös muut liikkeet meni omalta osaltani paremmin kuin näyttökokeessa. Kiitos Millille ahkerasta liikkuroinnista!

Tässä vielä Teijan kuvaama video suorituksesta. Kiitos Teijalle!4 kommenttia:

 1. wau hienon näköistä menoa, ootte hyvässä vaiheessa

  VastaaPoista
 2. Tosin hyvännäköistä menoa! Ja tuo on ihan ALOn linjan mukainen arvostelu, että kokeet odottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Viimeistään syksyllä olisi tarkoitus kisata, ellei löydetä kesälle hallikisoja.

   Poista