lauantai 19. maaliskuuta 2016

96 pistettä

Debytoitiin tänään Pörrin kanssa rally-tokon avoimessa luokassa. Tuomarina oli meille uusi tuttavuus Hannele Pirttimaa. Jostain syystä nämä kisat jännitti mua ihan kamalasti. Nukuin torstain ja perjantain välisen yön todella huonosti. Tänä aamuna sydän hakkasi ja vatsassa kiersi. Jotenkin ihan epätyypillistä mulle. Yleensä en kauheasti tämmösiä tilanteita jännittele. Kun pääsin kisapaikalle ja näin radan vaihtui jännitys kutkuttavan odottavaan fiilikseen. Radalla ei ollut mitään meille vaikeaa. Pörri osaa kaikki kylttitehtävät vaikka unissaan kuten minä myös. Viime kisoissa unohdin kehua Pörriä radalla, mutta tänään päätin, että kehun Pörriä paljon.


Kehään mennessä Pörri oli ihan ok fiiliksellä, mutta alkoi hoopoilla, kun otin hihnan irti. Oli senteistä kiinni, ettei Pörri ylittänyt lähtökylttiä ennen lupaa. Lähtöalue oli avonainen ja ahdas, mikä ei sopinut meille ollenkaan. Jos tulee toiset samanlaiset kisat, otan hihnan pois vasta, kun Pörri on lähtökyltillä perusasennossa. Pörri lähti vähän unella liikkeeseen, mutta onneksi ensimmäinen liike oli pyörähdys, mikä nosti kivasti fiilistä. Kolmannelta kyltiltä (istu - täyskäännös oikeaan - istu) -1 p TVÄ. En tiedä, mistä tuli virhe. Mun mielestä Pörri teki kivasti. Tosin irtosi vähän seuraamispaikalta. Saattaa olla, että liikkeessä oli pientä eriaikaisuutta.  Neljänneltä kyltiltä (istu - koira eteen oikealta - takaa sivulle, istu) -1 p VINO. Mun mielestä ei ollut yli 45 astetta vino, mutta tuomari tulkitsi näin. Pitää kiinnittää extrahuomiota näin suoruuksiin. Kahdeksannelta kyltiltä (360 astetta oikeaan) -1 p KYL (koira koskettaa tai nuuskii kylttiä). Mä en kyllä tiedä mistä tämäkään virhe tuli. Kymppi kyltiltä (koira eteen ja takaa sivulle) otettiin myös -1 p VINO. Mun mielestä ei kyllä ollut kovin vino. Yhteensä siis 96 pistettä ja kolmas sija. Video olisi kyllä ollut kiva, mutta valitettavasti video oli jostain syystä katkennut ennen kuin ehdittiin Pörrin kanssa radalle.


Erityisen iloinen olen siitä, että Pörri teki kivalla asenteella, keskittyi hyvin ja että vasempaan käännös juoksussa onnistui niin hyvin. Ei olla treenattu vielä kovinkaan paljon juoksukäännöksiä. Pörrillä on ollut viime aikoina aika nihkeää juoksuseuraamista muutenkin, mutta nyt Pörri piti hyvin oikean paikkansa, kontaktin ja kääntyi tosi siististi ja kivasti. Huippua! Ainoa miinus oli houkutus, joka meni yllättävän huonosti. Jouduin kannustamaan Pörriä aika paljon, että sain sen pidettyä seuraamassa. Houkutuksia pitää treenata ennen seuraavia kisoja. Mutta olipa kiva päästä radalle vihdoin ilman hihnaa. Nyt vaan treeniä ja nokka kohti seuraavia kisoja.

4 kommenttia:

 1. Onnittelut Pörrille :) Työ ootte kyllä niin loistava rallypari! Video ois ollut ihan loistava, mutta saa kuvan kyllä näinkin kisoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Video olisi ollut kiva, sillä itselle jäi kisoista tosi hyvä fiilis ja olis ollu kiva katsella jälkikäteen videolta suoritusta. Tekstistä jäi muutamia olennaisia kohtia pois, kuten se, että maaliin tullessa palkkasin Pörrin aika riehakkaalla sosiaalisella palkalla ja kun sain sille hihnan kiinni, Pörriltä lähti sokka irti ja se veti ihan jäätävät riemuhaukut riemupomppujen kera. Hiukan hirvitti, että lähtikö tästä vielä pisteitä, kun oltiin kuitenkin kehänauhojen sisässä, mutta ei onneksi. :)

   Poista
 2. Meillä maalin jälkeen jos kehun hirveesti ni koira vetää kierrokset ja joskus on jopa riehaantuessaan ottanut hihnan suuhun ja revitellyt, joten oon kokenu paremmaks et rauhassa kehästä ulos ripeästi ja sitten vasta bileet ja namit jne :)
  Ja tämä tuomari mun kokemuksien mukaan reilu mutta todella tarkkasilmäinen.
  Videointi on kyllä todella hyvä. Oon nimittäin ite miettinyt myös usein radan jälkeen että wau menipä hyvin ja tuloksissa onkin ollut kasa pikkuvirheitä. Mutta mielummin tosiaan niitä ykkösen virheitä kuin kymppejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meki ollaan alokasluokassa ja kisamaisissa treeneissä aina pidetty bileet vasta kehän ulkopuolella, mutta nyt vaan oli jotenkin niin voittajafiilis, että oli pakko itekki päästää höyryt ulos heti radan jälkeen. Ens kerralla otan ehkä aavistuksen hillitymmin. :D

   Joo oli kyllä tarkkasilmäinen tuomari, sillä oon itekki melkoinen pilkunviilaaja nipottaja noiden suoruuksien kanssa, mutta en olisi meille tuominnut kahta vinoa ainakaan eteentuloista. Tuo neljännen kyltin (istu - koira eteen oikealta - takaa sivulle, istu) kyltin vinous taisi tulla perusasennosta, sillä siinä Pörri jäi aavistuksen taakse vinoon, mutta sekin oli kyllä niin siinä ja siinä, että oliko se 45 astetta.

   Poista