sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Mitä meille kuuluu?

Tokoringin näyttökokeesta on kulunut jo kuukausi, mutta emme ole vieläkään saaneet tietoa, ketkä koirakoista valittiin rinkiin. Omat toiveet rinkiin pääsystä ovat jo aika hiipuneet, mutta odotellaan tuloksia. Ilmoitin Pörrin myös rally-tokokisoihin. Kotiseuramme TamSK järjestää loppiaisena 6.1.2016 tuplakisat, joissa on tuomareina Tytti Lintenhofer ja Pia Heikkinen. Minulla ei ollut mitään tietoa tuomareista. Katselin rally-tokoyhdistyksen sivuilta kummankin tuomarin ratoja ja päädyin ilmoittamaan meidät Tytti Lintenhoferin radalle. Toivotaan, että saataisiin kasaan meidän ensimmäinen koulutustunnus RTK1 ja päästäisiin valmistautumaan kohti avointaluokkaa. Avoimenluokan liikkeet alkavat seisomista lukuunottamatta olla jo aika valmiita ja keväällä voisi yrittää korkata kisauran tälläkin saralla.

Treenirintamalla muuten ei ole tapahtunut mitään kauhean ihmeellistä. Tokopuolella ollaan viime aikoina tehty paljon kisatreeniä. Palkattomuus ei tule olemaan Pörrille mikään ongelma. Se on omaksunut etäpalkan hyvin. Vielä on paljon hiottavaa liikkeiden väleissä, sillä meillä ei ole edelleenkään mitään järkevää käskyä, jolla saisin Pörrin nopeasti sosiaalisen palkan jälkeen haltuun. Jokaisessa alokasluokan liikkeessä on edelleen pientä hiomista. Luoksetuloon on nyt haettu lisää vauhtia. Perusasennon olen jo saanut hyvin suoraksi. Kaukokäskyihin ollaan haettu lisää nopeutta. Niihin pitäisi myös saada paremmin häiriön sietoa. Seuraaminen hajoilee tällä hetkellä erittäin pahasti ja Riitta lupailikin meille seuraamissulkeisia loppuvuodeksi. Kapulanpidossa pitää kiinnittää huomiota siihen, ettei Pörri nostaisi tassuja haukatakseen kapulaa suuhunsa. Paikkamakuun kanssa on myös ollut suuria ongelmia, sillä Pörri on nyt toistuvasti noussut istumaan paikkamakuissa. Sille on tehty ylipitkiä jopa yli 10 minuutin paikkamakuita. Kotona ja Tamskin hallilla en ole saanut Pörriä nousemaan. Nousemista tapahtuu ainoastaan Koirakoutsin hallilla. Olen paljon miettinyt, mistä tämä johtuu. Tällä viikolla jäin Pörrin lähelle ja se ei noussut. Ilmeisesti nouseminen liittyy jotenkin paineistumiseen toisista koirista ja Pörri istumaan nousemisella haluaa minut takaisin lähelleen. Pitää ottaa hieman takapakkia etäisyyden kasvattamiseen ja tukea Pörriä paikkamakuissa.


Joku myös kysyi meidän kakkakriisistä ja mikä tilanne on nyt. Ollaan alettu antaa Pörrille aamuruoka puoli tuntia aikaisemmin, jolloin aamulenkin ja aamuruuan väliin jää pidempi aika. Pörri on nyt kakannut hyvin aamuisin. Olen myös vähentänyt treenipäivien iltaruokaa hieman. Nyt Pörri ei ole kakannut kertaakaan sisälle treenien jälkeisenä päivänä. Olen treenittöminä päivinä temppuillut Pörrin kanssa hetken ja korvannut siten puolet iltaruuasta Natural Menulla. Tämä on selvästi vähentänyt Pörrin kakan määrää. Kakkapostauksen jälkeen (tasan kuukausi sitten) Pörri on kakannut sisään kaksi kertaa. Toinen kerta oli, kun olin itse työmatkalla ulkomailla ja Janne oli Pörrin kanssa kaksin ja toinen kerta menee pitkälti omaan piikkiin. Luulin, että Janne oli lähtenyt jo kotiin ja olin pidempään töissä. Janne luuli, että olin jo mennyt kotiin ja jäänyt töihin pidemmäksi aikaa. Lopulta tulin kotiin ja löysin aika hädissään olevan koiran. Pörri oli kakannut matolle ja vähällä oli, ettei myös pissa ollut tullut sisään. Tuli ihan tosi paha mieli Pörrin puolesta. Tämän jälkeen ollaan tarkasti pidetty huolta siitä, että jos toisella venyy töissä, toinen lähtee ajoissa kotiin, vaikka mikä olisi.


Yksinoloista puheenollen yllätin tällä viikolla ensimmäistä kertaa Pörrin hereillä, kun tulin kotiin. Yleensähän kotoa löytää nukkuvan koiran, mutta yhtenä päivänä kotiin tullessani en nähnyt ketään. Ehdin jo kuvitella mielessäni kaikki kotoa karkaamiset, mutta lopulta kongin tömähdys paljasti, että Pörri oli keittiön peränurkassa syömässä kongiaan. En kyllä muista, että Pörri olisi koskaan kahden vuoden aikana ollut hereillä tullessani kotiin.

Tuttu näky kotiin tullessa

2 kommenttia:

  1. :D Voi ei mikä asento tuossa viimeisessa kuvassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo Pörri nukkuu tosi usein tossa asennossa. Ei ole ihmekään, että kaikki meidän seinät on ruskeita alaosasta. :D

      Poista