lauantai 12. joulukuuta 2015

Nopeampia istumaannousuja

Yksi meidän tämän syksyn projekti on ollu saada Pörrille istumaannousut nopeammaksi. Erityisesti paikkamakuusta noustessa Pörri on noussut todella hitaasti eikä välttämättä aina edes loppuun asti. Tästä on turha menettää pisteitä kokeissa, joten päätin treenata asian kuntoon. Maahanmenot Pörrillä nopeutui jo kesällä ja nyt ainoa huoli on saada pidettyä ne nopeana (videolla tekee tosi huonosti). Haluisin myös kaukokäskyihin nopeammat vaihdot ennen kuin menemme ensimmäistä kertaa kilpailemaan. Pörri teki kivat alokasluokan kaukot ihan itsestään, mutta näin pilkunviilajaluonteena ihan kiva ei riitä minulle, vaan haluaisin nopeat ja näyttävät kaukot. Nyt olen saanut olkkarissa vaihdot nopeaksi, mutta istumaannoustessa Pörri tuppaa siirtymään minua kohti. Katsotaan jääkö siirtyminen pois, kun jätän ne vaihdot palkkamatta vai joutuuko tässä vielä ottamaan kosketusalustan avuksi. Kaukokäskyjen kohdalla näkee ehkä kaikista selvimmin sen, että Pörrille ei ole tehty pentuna pohjatyötä liikettä varten. No ei kaikkea voi osata ensimmäisen tokokoiran kanssa. :/

Olen alkuopetuksen nopeampaan istumaannousuun tehnyt käsitargetin kautta. Pörrin ollessa sivulla käsitargetin sai jättää suht nopeasti pois, mutta Pörri on huono yleistämään, eikä sama sujunut, kun olin muussa sijainnissa Pörrin suhteen. Koska Pörrillä oli jo ajatus, mitä pitää tehdä, päätin alkaa sheipata vaihtoa. Sheippauksen tein siten, että Pörrin pitää ilman erillistä käskyä käydä maassa. Riitta neuvoi, että kun koira joutuu käymään palkatta maassa, se nostaa koiran turhaumaa ja saa sen suorittamaan tehtävän nopeammin.


Rally-tokon suhteen mulla on tällä hetkellä tosi ristiriitaiset fiilikset. Kun päästiin tokorinkiin, mietin pitäisikö meidän jättää paikamme tehoryhmässä ja keskittyä nyt vain pelkkään tokoon. Kun eilen taas näin miten paljon Pörri rakastaa rally-tokoa, totesin ettei me vaan voida lopettaa sitä. Olen kyllä ajatellut jättäytyä ryhmästä pois keväällä ja panostaa kesän ja syksyn tokoon. Jos sitten vuonna 2017 palattaisiin taas enemmän rallyn pariin. Rally-toko on vaan niin Pörrin laji ja varmaan oikeastaan ainoa laji, jossa pidän meidän valioitumista todennäköisenä. Jos ensi vuoden aikana hioisi oikeanpuolen seuraamisen kuntoon (ja myös vasemman) ja sitten vuonna 2017 hakisi rally-tokon valmennusryhmään Tamskille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti