tiistai 24. joulukuuta 2013

Pörrin jouluaatto

Tänään heräiltiin taas tyypilliseen tapaan kahdeksan tienoilla. Musta ja Jannesta on tullut Pörrin myötä varsinaisia aamuvirkkuja. Ennen oltaisiin nukuttu ainakin 11 saakka vapaapäivinä. Aamulla annettiin Pörrille aamuruoka ja leikittiin sen aikaa, että Pörri väsähti. Sen jälkeen vietiin Pörri takaisin makuuhuoneeseen nukkumaan ja itse keiteltiin riisipuuroa ja sekahedelmäsoppaa. Yksinoloharjoitus meni taas hyvin. Pörri nukkui lähes tunnin yksin yläkerrassa. Pörrin herätessä haettiin se pisulle ja alakertaan puuhastelemaan. Illalla tehtiin vielä toinen yksinoloharjoitus ja käytiin ulkona tirkistelemässä naapuruston jouluvaloja. Nyt Pörri jätettiin yksin keittiöön. Aluksi Pörri aloitti taas tutun vinkunan, mutta hiljeni sitten ja meni nukkumaan. Kun tulimme reilun tunnin mittaiselta kävelyltä, meitä vastaan tassutteli unenpöpperöinen hellyydenkipeä shelttipentu.


Tänään on ollut ensimmäinen päivä, kun ei ole tarvinnut siivota mitään jätöksiä lattialta. Yöllä pisut oli tullut nätisti alustalle. Päivällä ollaankin sitten käyty ulkona tarpeilla. Myös alakerrassa tuli yhdet pisut alustalle, koska ei viitsitty viedä Pörriä ulos sen turkin ollessa märkä pesun jäljiltä. Pörrin shelttimäisestä miellytämisenhalusta on myös saatu ensimmäiset viitteet. Pörri haluaa selvästi tehdä tarpeensa ulos ja onkin aina ulko-oven edessä odottamassa, kun hätä yllättää. Pisun tekeminen alustan päälle on Pörristä ihan ok, mutta kakan tekeminen sisään on sen mielestä ihan hirveää. Yhtenä päivänä Pörrille iski kakkahätä kesken yksinoloharjoituksen, jossa minä ja Janne touhasteltiin omiamme naapurihuoneessa. Pörri vinkui, ulvoi ja yritti repiä porttia. Ihmettelimme Pörrin hyvin outoa käytöstä, sillä yleensä Pörri oli harjoitusten aikana paljon rauhallisempi. Kunnei mikään auttanut saamaan huomiota, Pörri kyykistyi lattialle ja kakkasi. Kun harjoitus kakkaepisodin jälkeen loppui, Pörri oli jotenki pahoillaan olevan ja anteeksipyytävän näköinen. Viime yönäkään Pörri ei ollut kakannut sisälle, vaan kakka tuli yöllä ulkoilukäynnillä. Vaikuttaa siltä, että Pörri on oppimassa melko nopeasti sisäsiistiksi.



Tänään Pörrin kanssa on tehty kontakti-, luoksetulo- ja seuraamisharjoituksia. Harjoitukset alkavat sujua jo hyvin. Pörri alkaa myös tunnistaa oman nimensä. Käytiin tänään myös harjoittelemassa hihnakävelyä läheisessä metsässä. Hihnakävely sujuu yllättävän hyvin ja tänään kinkkuakin kului huomattavasti vähemmän kuin eilen. Kinkunhajuisista käsistä on ollut se hyöty, että Pörri alkaa vihdoin tajuamaan, että ihmiset tykkää, jos niiden käsiä nuolee puremisen sijaan. 


Tänään Pörrillä kävi kylässä ensimmäinen koirakaveri australianpaimenkoira Data. Data toi Pörrille myös pienen paketin, josta paljastui kong-lelu. Pörri yritti pihalla leikittää Dataa, mutta Data ei oikein innostunut. Ehkä ensi kerralla sitten sujuu paremmin, jos sää olisi vähän parempi, eikä sada vettä. Seurusteluhetken jälkeen Pörri oli melko kurainen, joten päätimme pestä sen. Pörri oli muutenkin vähän likainen ennestään. Pesu sujui hyvin ja nyt meillä on pehmoinen, puhdas ja kookokselta tuoksuva koira. Pestessä oli hauska huomata, että miten pieni Pörri oikeasti on. Tuo paksu pörhelö turkki hämää paljon. Pesuhetkestä gif-animaatio alla.


Pesun jälkeen pidettiin Pörriä pyyheiden sisässä sylissä, kunnes turkki oli melkein kuiva. Kun Pörri turkki oli kokonaan kuivunut, se harjattiin perusteellisesti läpi. Olemme nyt harjailleet Pörriä joka päivä, sillä Pörri tykkää paljon harjailusta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti