torstai 19. joulukuuta 2013

H-hetki lähestyy!

Pörri tulee meille huomenna. Odotusaika on mennyt nopeasti, koska päivät ovat menneet töiden parissa. Huomisen jälkeen jäämme kummatkin joululomalla, jolloin jää hyvin aikaa Pörrin kotiutumiseen ja toisiimme tutustumiseen. Toive pelkästä lomailusta ei täysin onnistu, mutta onneksi Marja voi tehdä töitä kotoa käsin. 

Olemme käyneet katsomassa pentuja kaksi kertaa ennen luovutusta. Ensimmäisen kerran marraskuussa, kun pennut olivat vähän alle 4 viikkoisia ja toisen kerran joulukuun alkupuolella, kun pennut olivat lähes 6 viikkoisia. Parin viikon aikana pentujen kasvussa oli tapahtunut hurja muutos. Kun ensimmäisellä kerralla saimme pitää sylissä pientä käteen sopivaa unikekoa, toisella kerralla meitä vastassa oli leikkiviä vilperttejä. On ihan mielenkiintoista nähdä, miltä Pörri näyttää huomenna, kun se on vähän alle 8 viikkoinen.


Edellä esillä olleiden tarvikkeiden lisäksi olemme ostaneet Pörrille muutamia leluja, joita Faunattaren myyjä suositteli meille. Osa leluista on eläintarvikeliikkeistä ja osa Ideaparkin Minimanista. Täytyy Minimanista todeta sen verran, että niin valtavaa määrää koiran leluja en ole eläessäni nähnyt. Siellä olisi pikku-Pörri seonnut, jos olisi sinne päässyt. 


Mutta koska pennun elämä ei ole vain leikkiä, vaan myös monien uusien asioiden opettelua, ostimme kaverimme suosituksesta kaksi Tuire Kaimion kirjoittamaa kirjaa. Olemme lueskelleet kirjoja iltaisin.  Kirjassa Pennun kasvatus kerrotaan monipuolisesti pennun kasvamisesta aikuiseksi. Kirjassa neuvotaan hyvin yksityiskohtaisesti useat tärkeät asiat, kuten sisäsiisteyden opetus, autoiluun totuttaminen ja yksinolon opettaminen. Kirjasta on saanut paljon hyviä neuvoja pennun opettamiseen ja sen avulla on oppinut paremmin ymmärtämään pennun käytöstä ja mahdollisia syitä käytöksen takana. Toinen kirjoista on yleispiirteisempi ja siinä kerrotaan koirien käyttäytymisestä ja siihen vaikuttavista tekijöistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti