keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Joulupäivä

Eilen menimme myöhään nukkumaan Pörrille tulleen iltahepulin vuoksi, joten tänä aamuna uni maittoi koko poppoolle normaalia myöhempään. Aamuruuan jälkeen kävimme Pörrin kanssa hihnakävelyllä, joka meni erittäin hienosti. Pörri tepsuttelee nätisti vierellä, kun mennään eteenpäin. Tänään tehtiin myös ensimmäisen kerran lähituttavuutta auton kanssa. Pihatiellä ohitsemme sujahti auto. Onneksi ehdimme turvallisen matkan päähän. Auton tullessa Pörri istahti maahan ja katsoi, kun auto ajoi ohi. Auton mennessä pois näköpiiristä Pörri jatkoi matkaa suuntaan, jonne olimme menossa.


Kävimme iltapäivällä vielä heittämässä toisen lenkin lähimetsässä. Pörri tepsutteli nätisti hihnassa ja nuuskutteli nenä maassa menemään. Saatiin Jannen kanssa kävellä aika ripeästi, että pysyttiin Pörrin perässä ja hihna pysyi löysällä. Pörri teki tällä lenkillä myös ensimmäiset tarpeensa kotipihan ulkopuolelle. Lenkkien jälkeen meiltä löytyy yleensä tällainen väsähtänyt sankari.


Tänään Pörrille tehtiin kaksi yksinoloharjoitusta. Pidemmän noin tunnin kestoisen aikana siivosimme saunan ja kylpyhuoneen. Lyhyemmän harjoituksen aikana kävimme saunassa. Molemmat harjoitukset sujuivat nätisti. Ensin Pörri inisi hetken ja sitten rauhoittui omiin puuhiinsa.


Tänään on ollut toinen päivä, jolloin tarpeita ei ole tarvinnut siivota. Yöllä pissa oli tullut pissa-alustan päälle. Myös päivällä on tullut pari pissaa alustalle. Toinen kesken ADHD-kohtauksen alakertaan, kun ei ehditty avata ovea sille tarpeeksi ajoissa, ja toinen kesken yksinoloharjoituksen yläkertaan. Täytyy kyllä sanoa, että olisimme pulassa, jos Pörri ei itse osaisi pyytää ulos silloin, kun sillä on hätä. Varsinkin kakat tuppaavat tulemaan todella omituisina ajankohtina esim. kesken leikkien.


Tänään on taas harjoiteltu ahkerasti tule-, istu- ja seuraa-käskyjä. Ne alkavat sujua jo hyvin. Pörri alkaa myös osaamaan jo hyvin oman nimensä. Ollaan nyt aina käytetty Pörrin nimeä, kun tapahtuu jotain kivaa. Sitä on myös toisteltu kehujen yhteydessä. Olen myös huomannut, että Pörrin keskittymiskyky alkaa parantua. Sen kanssa pystyy jo harjoittelemaan hyvän tovin ennen kuin se kyllästyy.

Alla vielä pieni video Pörristä. Saimme kasvattajalta mukaan paketillisen purutikkuja, joita annetaan Pörrille pari viikossa. Ensimmäinen tikku annettiin sille eilen jouluaaton kunniaksi. Pörrin mielestä hauskempaa taisi olla tikun piilottelu kuin syöminen, mutta kyllä tikku lopulta taisi sen masuun upota.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti