maanantai 30. joulukuuta 2013

Pörri 9 viikkoa

Kuten postauksen otsikosta voikin päätellä, Pörri täyttää tänään 9 viikkoa. Meidän pikkumies kasvaa hurjaa vauhtia. Pörrin painoa emme ole punninneet, mutta säkäkorkeutta yritimme mittailla, kun Pörri täytti 2 kuukautta. Saimme säkäkorkeudeksi noin 27 cm. Uuva.net-blogin Sheltin kasvu -postauksen perusteella vaikuttaisi, että Pörristä olisi tulossa yli 40 cm korkea, mikä on hyvin todennäköistä ottaen huomioon äidin ja sisaruspuolien koon. Katsotaan, miten Pörrin kasvu etenee seuraavien parin kuukauden aikana. Sitten osataan todennäköisesti enemmän päätellä sen tulevaa kokoa. 


Jos Pörri kasvaa reilusti yli 40 cm korkeaksi, Pörristä tuskin tulee mitään näyttelykehien alfa-urosta. Harmi sikäli, että Pörrillä on mielestäni erittäin kaunis väritys ja sen ihmisläheinen luonne hurmaisi varmasti monta tuomaria. Ajateltiin, että käydään ainakin muutamissa Match Show:ssa harjoittelemassa ja kokeilmassa onnea. Katsotaan sitten myöhemmin, että käydäänkö joskus jopa näyttelyssä. Pörriä hankittaessa emme hakeneet näyttelykoiraa, vaan pääasiassa aktiivista ja iloista seurakoiraa, jonka kanssa voi harrastaa tokoa, rally-tokoa ja agilityä. Tarkoitus on harrastaa rennolla mielellä koiran ja omistajien iloksi. Katsellaan vakavampia kisailuja sitten, jos Pörri osoittaa erityisiä ominaisuuksia johonkin lajiin.


Arki meillä on sujunut entiseen tapaansa. Pörri saa nykyään lähes kaiken ruokansa kongista, sillä Pörrillä tuppaa olla tapana hotkia ruokansa ja sen jälkeen hikkailla pitkän aikaan. Pörri rakastaa palavasti kongia (kuten myös kaikkea ruokaa). Ollaan otettu käyttöön myös aktivointipallo, jonka sisään on laitettu nameja.

Pörri on varpaiden ja jalkaterien pureskelun lisäksi keksinyt nyt pohkeiden ja reisien pureksimisen. Pureminen on kuitenkin vähän vähentynyt, kun olemme nyt tosissaan alkaneet puuttumaan siihen. Pörri on myös alkanut enenevissä määrin haukkumaan. Ollaan nyt alettu puuttumaan siihenkin. Aiemmin olimme vain huomioimatta Pörriä. Nyt haukkumisen seurauksena maailma pysähtyy. Jos Pörri esimerkiksi haukuu malttamattomuuttaan keittiössä, kun sen kongiin laitetaan ruokaa, ruuan lappaaminen kongiin loppuu kuin seinään ja ihminen menee sohvalle näppäilemään tietokonetta. Kun Pörri on rauhoittunut, palataan täyttämään kongia. Jos Pörri haukkuu, sama kuvio toistuu. Jotenkin kummasti on alkanut tulla hieman malttia tuohon ruuan odotteluun.



Lopuksi vielä jouluna kuvattu video Pörristä. Pörrin petiin on piilotettu nameja, joten sen takia se aina välillä käy pedissään kaivelemassa. Lapsi on terve, kun se leikkii ja sitä rataa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti