sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Pörrin 11 persoonallista tapaa

Ihan kaikkiin teidän esittämiin kysymyksiin ei saatu vastattua vielä tänään, mutta huomenna sitten. Tässä yksi haaste alta pois:

Saatiin Toiveesta todeksi -blogin Jennylta tällainen hauska haaste, jossa pitää kertoa yksitoista koiran hauskaa, ihanaa tai jopa ärsyttävää piirrettä tai tapaa... Tässä tulee:

1. Pörri on fanaattinen saunoja. Jos se jätetään saunan ulkopuolelle, se aloittaa sydäntä riipivän vinkukonsertin. Saunassa Pörri istuu yleensä sillä lauteella, jolla pidetään jalkoja. Joissakin kyläpaikoissa tai jos saunomme Pörrin kanssa kahdestaan kotona, se tulee ylimmälle lauteelle istumaan tai makaamaan. Jos emme sauno pitkään aikaan, Pörri on huolestunut. Se kiipeää saunan lauteille ja katselee merkitsevästi kiuasta. Pörrin mielestä meidän kuuluu saunoa vähintään kaksi kertaa viikossa.

2. Pörrin mielestä makuuhuoneen tuuletusikkuna pitää aina avata, jos pimennysverhon vetää ylös. Se vinkuu ja vikisee ja raapii tuuletusikkunaa. Kun ikkunan avaa, se kurkkaa ikkunasta ulos ja vetää keuhkot syvään raikasta ilmaa.

3. Pörri ei halua juoda pitkään seissyttä vettä kupista, vaan pyytää usein ulos juomaan kylmän raikasta vettä takapihalla olevan pöydän päältä. (Joo seisoo keskellä pöytää ja juo.)

4. Jos olen istunut Pörrin mielestä liian kauan keittiön pöydän vieressä koneella, se kiipeää syliini melkoisen mörinän saattelemana.


5. Pörri syö hiiriä sekä eläviä että kuolleita. Eläviä hiiriä se pyydystää kuin kissa konsanaan ja pistelee poskeensa. Hiiri muuten pitää yllättävän kovaa vikinää, kun koira syö sitä. Koskaan Pörri ei ole saanut hiiristä minkäänlaisia vatsavaivoja, joten ilmeisesti ne ovat aika hyvin sulavaa ravintoa.

6. Illalla ennen nukahtamistaan Pörri päästää yleensä syvän huokauksen tai kovan möräyksen.

7. Pörrillä on aina pakkomielle nuolla mun käsiä, kun syön karkkia. Ihan tosi ärsyttävää varsinkin, jos koitan olla vielä samaan aikaan koneella.

8. Pörri pitää aina mörinää, kun se raapii korvan taustaansa.

9. Pörri tietää, että se ei saa haukkua se haukkuukin usein äänettä eli suu tekee haukkumisliikkeitä, mutta ääntä ei tule. Joskus se myös haukottelee tai aivastaa, kun se haluaisi haukkua.

10. Kun Pörrin päästää työpäivän jälkeen pois keittiöstä, se menee olkkarin matolle möyrimään (heittäytyy selälleen ja piehtaroi) ja pitää mörinää.

11. Pörri ei koskaan malta nukkua autossa. Se istuu takapenkillä kuin suuremmatkin herrat. Joskus meinaa väsy ottaa niskalenkin pienestä koirasta ja Pörri alkaa pilkkiä. Sitten se taas säpsähtää hereille, kun pää retkahtaa.

Hei, eikö se ollutkaan lämmin?!

8 kommenttia:

  1. Haha, ihana saunoja-Pörri :D

    Meillä kanssa nuo molemmat lapinkoiravanhukset pistelee mennen tullen hiiriä ja päästäisiä menemään, eikä koskaan ole mitään ongelmia tullut. Nopalta oon kymmä pienestä asti kattonut, ettei se pääse hiirulaisten makuun, koska se on vähän tuollainen herkkävatsa (ja koska mua ällöttää se hiiristä kuuluva ääni ja rouskutus).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyyii se rouskutus. Mä toivon, ettei Pörri opeta tätä hiirien syömistä eteenpäin muille. :(

      Poista
  2. Pörrin saunominen <3 Jotenkin niin Pörrimäistä! Sillä on tuollaisia kissamaisia piirteitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Kasvaako kaikkien kissaihmisten koirista kissamaisia vai onko Pörri synnynnäisesti kissamainen... Hmm..

      Poista
  3. Tuosta autoilusta:) Onko teillä Pörrille turvavyöt vai istuuko se ihan ilman mitään itse penkillä? Miun on pitkään pitänyt ostaa omalle sheltilleni, Edenille koiran turvavyö, mutta mulla ei ole mitään kokemusta niistä ja oon miettinyt, onko se ihan turha?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Pörrillä on valjaat ja niihin se turvavyöpala. Se turvavyöhän on aika kestävää materiaalia, mutta Pörrillä on ihan tavalliset valjaat, joten tosi paikan tullen Pörrin valjaiden muovilukko luultavasti hajoaa ja se lentää takapenkiltä ja saattaa tappaa pahimmassa tapauksessa auton kuljettajan. Tarkoitus onkin siirtää Pörri auton takakonttiin häkkiin, jolloin sen matkustaminen on kolariturvallisempaa. Ilman turvavyövaljaita en pitäisi koiraa ikinä penkillä, sillä meilläkin on käynyt pari kertaa niin, että äkkijarrutuksen tullen Pörri olisi tippunut penkiltä ilman valjaita. Valjaitahan saa myös kolariturvallisia, mutta ne maksaa yleensä hieman enemmän.

      Poista