sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Tytöt hoidossa

Saatiin perjantaina hoitoon kaksi nuorta shelttineitoa, kun Luna ja Dina tulivat meille muuton ajaksi evakkoon. Luna oli käynyt meillä aiemminkin, kun Pörri oli ihan pentu, mutta Dina oli meillä kylässä ensimmäistä kertaa.

Dina

Dina oli meillä heti ensi hetkistä lähtien kuin kotonaan ja kävi välittömästi Pörrin luuvarastojen kimppuun. Pörrillä piti kiirettä, kun se yritti vartioida luitaan. Loppujen lopuksi Pörri ei uskaltanut sanoa Dinalle luiden syönnistä, vaan ryhtyi kilpasyöntiin.


Luna ei luiden syönnin päälle ymmärtänyt, vaan tutkiskeli ensin paikkoja ja tämän jälkeen asettautui lepäilemään keittiön pöydän alle ja toimi mulle kokkikaverina.

Luna

Kokkailuiden jälkeen lähdettiin lenkille. Cittarissa oli irtokarkit tarjouksessa, joten otettiin suunnaksi Citymarket. Janne talutteli tyttöjä ja minä Pörriä. Olipa kiva lenkkeillä näin hyvin käyttäytyvien koirien kanssa. Kaikki osasivat kävellä todella nätisti hihnassa ja ohittivat muut koirat kuin vettä vain ilman kyräilyjä tai rähinöitä.

Lenkkitauko

Yhteensä lenkkimatkaa kertyi 7,5 km, joka oli pääosin hiekkapolkua. Lenkin jälkeen koirat saivat ruokaa ja pian lattialta löytyi kolme väsynyttä koiranraatoa. Pörri piti huolta, että tytöillä oli kaikki hyvin. 


Oli hauskaa kokeilla päivä elämää kolmen sheltin kanssa. Tytöt tuntuivat Pörriin verrattuna niin pieniltä, että pelkäsin koko ajan astuvani niiden päälle. Pörri ja Dina tulivat todella hyvin toimeen ja niiden yhteiselämää oli kiva seurata, sillä niistä oli selvästi iloa toisilleen. Sen sijaan Pörri ja Luna olivat varsin räjähtävä kaksikko. Pörri provosoitui herkästi Lunan hampaiden vilautteluista ja muutaman kerran saatiin pieni kähinä aikaiseksi. Tämän vuoksi niitä ei uskaltanut jättää yhtään valvomatta kaksistaan. Onneksi molemmat tajusivat antaa tilaa toisilleen ja hengailivat pääosin eri huoneissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti