perjantai 1. toukokuuta 2015

Vappumätsärit

Päätettiin vappupäivänä suunnata Jannen ja Pörrin kanssa Kauhajoen koiraharrastajien järjestämiin mätsäreihin, kun satuttiin huudeilla olemaan. Vappupäivän aamu valkeni täällä aurinkoisena ja mikäs sen mukavampaa kuin tassutella lihapullat taskussa läheisen Cittarin parkkipaikalle tapaamaan pohjanmaalaisia koiria ja koiraharrastajia. Yllättäen saatiin paikalle melko runsaat kannustusjoukot, joten odottelu sujui kehän laidalla joutuisasti. Pörri oli ihan onnesta soikeana, kun rapsuttelijoita riitti. Voi että tuo koira elää huomiosta. 

 

Nämä olivat Pörrille ensimmäiset mätsärit aikuisiällä ja etukäteen hieman jännitti, että laitetaanko Pörri isoihin vai pieniin aikuisiin. Saatiin onneksi päättää itse ja ilmoitin Pörrin pieniin aikuisiin, sillä Pörrille ei ole tehty pöytätreeniä sitten pikkupentuiän jälkeen. Parikehässä saatiin vastaan ihana corgi. Hieman ehkä yllättäen Pörri sai punaisen nauhan.


Pöydällä Pörri oli tosi hämmentynyt ja sitä taisi hieman pelottaa olla niin korkealla. Ainakin se vähän huolissaan pälyili maahan, eikä oikein arvostanut mun nostelua. Tuomaritäti oli Pörrin mielestä varsin röyhkeä, kun katsoi herran suuhun. Huomaa, ettei sen hampaita ole juuri katsottu pentuiän jälkeen. Viime mätsäreissä pallien kokeilu oli hirvitys, mutta tällä kertaa pallien koettelu oli ihan ok. Juoksutukset meni oikein kivasti Pörrin kanssa. Yritin hölkkäillä suht kovaa, jotta Pörri nostaisi peitsistä raviin ja Jannen mukaan Pörri juoksenteli komeaa ravia.


Nauhakehien alkamista saatiin odotella tuskastuttavan kauan, mutta kun kehät vihdoin saatiin käyntiin, ne menivät melko sutjakkaasti, eikä koiria jouduttu seisottamaan kohtuuttomia aikoja. Nauhakehässä alkoi vastustajia tippumaan yksi kerrallaan. En uskaltanut vilkuilla ympärilleni kauheasti, mutta pikku hiljaa alkoi tuntua siltä, että tässähän voisi olla saumat palkintoihin. Lopuksi meitä oli jäljellä enää neljä. Meitä vielä juoksutettiin ja seisotettiin erikseen, kunnes sijoitukset ratkesivat. Pörri jatkoi hienoa palkintoputkeaan ja sijoittui punaisten neljänneksi. Tämä oli ensimmäinen sijoittuminen punaisissa. Aiemmat sen sijoitukset olivat sinisten toinen ja neljäs. Vaikkei Pörristä näyttelykoiraksi olekkaan, eikä musta näyttelyihmiseksi, mätsärit ovat kivoja. Niissä arvostellaan ihan muita ominaisuuksia kuin hännän pituutta tai turkin paksuutta ja mikäs tässä mätsäröidessä, kun on noin hieno koira, joka kerta toisensa jälkeen kahmii palkintoja.



Palkinnot olivat Pörrin onneksi hyvin ruokapitoisia. Luista on jo puolet syöty ja namejakin testattiin. Herkkujen lisäksi palkintopussi sisälsi kynsisakset, joilla ei kyllä Pörrin kynsiä leikata, avaimenperän ja näyttelyhihnan, jota Pörrillä ei vielä ollutkaan, sekä tietenkin komean pokaalin. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti