tiistai 26. heinäkuuta 2016

Lauhanvuoren kansallispuisto

Juhannusreissun yhteydessä poikettiin päiväretkelle Lauhanvuoren kansallispuistoon. Olen monesti kuullut paikasta, mutta en ole koskaan aiemmin käynyt siellä. Onneksi poikettiin, sillä tämä paikka vei todella sydämeni ja palataan puistoon vielä monta kertaa uudelleen. Seuraavan kerran toivottavasti jo tällä viikolla ja teltan kera. Vaikea uskoa, että Napapiirin alapuolella voi olla näin hienoja paikkoja.

Kaikki nuotio- ja telttapaikat oli todella kauniilla paikoilla järvien rannoilla. Merkittyjä reittejä oli noin 10 km ja niiden varrella oli paljon nähtävää: soita, pulppuavia lähteitä, näkötorni, useita järviä, kaunista kangasmaastoa ja varsin erikoinen kivijata. Kivijata on vanha muinaisrantakivikko. Polut olivat helppokulkuisia ja eksymisen vaaraa ei juuri ole. Hyttysiä, paarmoja ja muita öttiäisiä lämpimänä kesäpäivänä ei näkynyt kansallispuiston alueella. Voin suositella kohdetta myös lapsiperheille eväsretkikohteeksi.
4 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia ja ompa Voltti kasvattanut itselleen jalkaa :D Super söpö penneli! ♥

  VastaaPoista
 2. Lauhanvuori on ihana! Mä oon kotoisin sieltä suunnilta niin oon lapsesta asti käynyt siellä varmaan joka vuosi ja silti se vaan on vieläkin niin ihana. Pitäis jossain välissä tehdä pidempi kierros siellä, kun yleensä tulee käytyä joku pieni kierros ja sit spitaalijärven taukopaikalle syömään eväitä.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tuli joku 17 kilsaa, kun tehtiin sellainen ympyrälenkki, joka koukkasi myös kansallispuiston ulkopuolelle. Voltille lenkki oli aivan liian pitkä ja se joutuikin sylikyytiläiseksi puolet matkasta, vaikka kovasti oli sitä mieltä, että "minä itte!".

   Poista