sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Helmikuun agilityt

Tammikuun videoinnin kanssa kävi pieni moka asetuksissa, joten tammikuun treeneistä ei valitettavasti ole videoita saatavilla.

Helmikuun osalta saatiin onneksi kaikki treenit videoitua onnistuneesti.

Ensimmäisissä treeneissä koitettiin saada Pörri hakeutumaan kepeille osana rataa. Tämä ei kuitenkaan vielä onnistunut Pörriltä ilman kunnon haukkusooloa ennen keppien suorittamista. Rata sisälsi myös mielenkiintoisen ohjauskohdan, kun keppien jälkeen piti koiran tehdä u-käännös ja jatkaa putkeen. En muista, että yhdessäkään radassa olisi aikaisemmin ollut samanlaista. Tästä huolimatta saatiin käännös sujumaan Pörrin kanssa mielestäni hyvin.


Toisissa treeneissä sain kouluttajalta noottia, että autan Pörri ihan liikaa puomin kontaktilla. Sain ohjeeksi jäädä vähä taakse ennen kontaktia. Tein tässäkin kuitenkin virheen kun löin liinat kiinni juuri ennen kontaktia ja tällä tavoin Pörri myös jarruttaa voimakkaasti ennen kontaktia. Parempi vaihtoehto olisi itse juosta kontaktista ohi, jolloin Pörrin vauhti ei hidastuisi ennen kontaktia. Tähän onkin nyt yritetty kiinnittää paljon huomioita. 


Kolmansissa treeneissä otettiin Pörrille kontaktien varmistamiseksi kosketusalustat käyttöön. Näillä koitetaan saada palauteltua Pörrille mieleen, mitä puomin lopussa olikaan tarkoitus tehdä. Tein näissä treeneissä Pörrin kannalta myös aika nolon mokan, kun huusin Pörrille "kiipee"-käskyn ennen keinua. "Kiipee"-käskyhän tarkoittaa Pörrille puomia ja A-estettä. Pörrihän oli tietysti puolessa välissä keinua, ettei tämä kyllä mikään puomi ole ja löi liinat kiinni ja minä koitan uudestaan käskyttää Pörrille, että kiipee. Vasta kolmannella kerralla sitte tajusin sanoa Pörrille keinu. Lopuksi tehtiin vielä tehotreeniä kepeillä.


Neljänsissä treeneissä saatiin tehtyä suhteellisen kivan näköistä ratapätkää :) Radalla oli pitkästä aikaa myös rengas ja A-este.


Helmikuun viimeisissä treenissä rataa oli pariinkin kohtaa pistetty välistä vetoja vaativia kohtia. Saatiin nämä onnistumaan Pörrin kanssa oikein kivasti. Otettiin myös näissä treeneissä keppien tehotreenausta ja Pörri haki nyt todella hienosti ensimmäisen välin myös esteen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti