maanantai 18. huhtikuuta 2016

85 pistettä

Käytiin lauantaina kisaamassa rallya Koirakoutsin hallilla. Tuomarina Krista Karhu. Tämä oli meidän toinen koitos avoimessa luokassa. Edellinen avoimen luokan rata päättyi hienosti 96 pisteen suoritukseen. Lauantain radan nähdessäni totesin heti, ettei samanlaista pistejuhlaa saada tänään. Rata oli meille haastava. Kun näin, miten houkutus sijoitettiin radalle, meinasin alkaa itkeä verta. Rataan tutustuminen meni melko pakokauhun vallassa ja ensimmäistä kertaa mua oikeasti jännitti mennä radalle.


Rata alkoi hassusti keskeltä rataa rintamasuunta yleisöön päin. Tämä oli kuulemma ollut joillekin koirille tosi hankala, mutta Pörrille ei onneksi aiheuttanut harmia.

1. Istu-täyskäännös vasempaan-istu
Ensimmäinen kyltti oli avokäännös, jota ollaan harjoiteltu paljon. Se menikin tosi kivasti, eikä saatu siitä virhepisteitä.

2. Pyörähdys
Pyörähdys tehtiin kohti peiliä. Pörri hämääntyi peilistä ja jäi tuijottamaan itseään peilistä. Jouduin kutsumaan sitä uudelleen seuraamaan ja pysähtymään itse hetkeksi. Selvittiin onneksi kahdella virhepisteellä. -1 p PY, -1 p OV

3. Koira eteen, 1 askel koira eteen istu jne.
Saatiin tästä kaksi virhepistettä -1 p kontr ja -1 p OV. Kontrollivirhe tuli siitä, että sivulle tullessaan Pörri hyppäsi minua päin, koska oli vähän sellaisella fiiliksellä kuin olisi lentoon lähdössä.

4. 360° vasempaan
Rataan tutustumisessa yritin muistuttaa itselleni, etten menisi liian lähelle kylttitelinettä, ettei Pörri osu kylttitelineeseen. Ilmeisesti osasin ohjata Pörrin järkevästi, vaikka melko pakokauhun vallassa olinkin, sillä tästä selvittiin virheittä.

5. Istu-käännös oikeaan-istu
Tosi hieno! Näitä avon käännöksiä on treenattu pirusti ja niissä loistettiin!

6. 1 askel istu, 2 askelta istu...
Perus aloluokan kyltti. Mokasin käskytyksessä ja Pörri oli hieman ulapalla, mutta sai kuitenkin jutun juonesta kiinni ja teki puhtaan suorituksen.

7. Käännös oikeaan
Tein aika loivan käännöksen ja pelkäsin, että rokotetaanko siitä piste, mutta onneksi ei.

8. Istumisesta juosten

9. Spiraali vasempaan 
Pörri alkoi tässä kohtaa hieman hyytyä ja kontakti tippui pari kertaa. Jostakin kohtaa saatiin -1 p kontrollivirhettä.

10. Normaalivauhti

Kuva Hanna Ranta

11. Saksalainen täyskäännös ja 12. Houkutus
Saksalaisesta täyskäännöksestä muodostui meidän radan murheenkryyni. Otettiin tästä yhteensä -8 pistettä. -1 p PY, -1 p As, -3 p uusi ja -3 pistettä OV. Tiesin jo rataan tutustumisessa, että tämä tulee olemaan meille kisan vaikein kyltti, mutta en uskonut, että näin paljon sössitään. Pörri jäi yleisöön kiinni ja menetti hetkellisesti keskittymisensä. Minä ohjasin meidät liian lähelle kylttiä ja Pörri kiersi kylttitelineen. Päätin uusia kyltin. Pörri sinkosi kuin ammus edelliselle kyltille ja minä unohdin, että miten kylttejä pitikään uusia. Pelkäsin, että Pörri karkaa liian kauas, enkä uskaltanut palata edelliselle suoritusalueelle. Saatiin tästä hyvästä -3 p. Kun palattiin tekemään saksalainen, se onnistui, kunnes Pörri tajusi ovelasti asetellun houkutuksen. Pörrin oli pakko käydä haistamassa houkutuksessa olletta ufopehmolelua ja samalla Pörri tajusi, että joku oli mupertanut nameja lattialle ufon viereen ja sikamaisesti alkoi syödä niitä! Tässä vaiheessa teki mieli huutaa perkel*ttä, mutta kylmän viileästi kutsuin vaan Pörriä seuraamaan ja se onneksi tuli. Selvittiin tästä keissistä -1 pisteellä ja ohjaajan hermojen menetyksellä. Onneksi seuraavaksi oli houkutus ja pääsin kasaamaan ajatuksia. Houkutuksesta selvittiin onneksi virheittä, sillä tässä vaiheessa houkutus oli Pörrille jo nähty juttu.

13. Istu - koira eteen istu - takaa kiertäen sivulle istu
Avoimen luokan kyltti, josta selvittiin kunnialla. Tällä kertaa oli molemmat eteentulot suoria. Onpa niitä tässä viime kisojen jälkeen hinkattukin.

14. Istu - käännös vasempaan -istu
Jostain syystä saatiin -1 p OV. En osaa sanoa, mistä tuli.

15. Täyskäännös oikeaan
- 1 p Tvä. Ilmeisesti käännös oli liian löysä. Itsellä ei mitään muuta muistikuvaa kuin että Pörrillä pysyi hyvin kontakti.

16. 360° oikeaan
Selvittiin virheittä. Tässä vaiheessa alkoi kyllä rata jo painaa sekä koiralla että ohjaajalla.

17. Pujottelu edestakaisin
Viimeinen kyltti oli täyttä tuskaa. Sekä ohjaajalla ja koiralla alkoi jalka painaa. Koitin parhaani mukaan tsempata Pörriä, sillä Pörri ei olisi enää millään jaksanut seurata. Maaliin tullessa olo oli lähinnä huojentunut.

Aikaa koko suoritukseen meni 3 minuuttia 11 sekuntia, mikä on todella paljon, sillä mestariluokassakin oli vain neljä tätä hitaampaa aikaa (yhteensä 12 koiraa mestarissa). Avon rata oli pitkä kuin nälkävuosi ja siellä oli muutama paha ansa, joihin me langettiin. Selvästi vaikein rata, mitä ollaan ikinä tehty.

Kuva Hanna Ranta
Lähdin suorituksen jälkeen aika sekavin fiiliksin lenkille. Ensimmäistä kertaa oikeasti pelkäsin, että hyllytettiin rata. Pelkäsin, että meidän pisteet ei riitä tai että sössin uusinnan niin pahasti, että siitä tulisi hylly. Lenkiltä palatessa katsoin tuloslistalta, että oltiin saatu 85 pistettä ja meinasin revetä riemun kiljahduksiin. 85 pistettä tuntui loistavalta tulokselta vaiherikkaan radan jälkeen. Pörri sai extrarapsutukset ja monta halia, sillä on se vaan niin <3

Enää ei jaksa seurata... Pörri viimeisellä kyltillä. Kuva Hanna Ranta.

2 kommenttia:

 1. Onnea kivasta pistesaaliista! :)

  Pörri tekee kyllä älyttömän hienon näköistä seuraamista, kateeksi käy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuvat ehkä antaa todellisuutta ruusuisemman kuvan Pörrin seuraamisesta. ;)

   Poista