keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Tacolla alkoi toiset juoksut

Tacolla alkoi tiistaina toiset juoksut. Toisia juoksujaan Taco teki huomattavasti kauemmin kuin ensimmäisiä ja ehdittiinkin tässä jo hyvä tovi odottelemaan, milloin ne oikein tulee. Taco on merkkaillut ja ollut viime aikoina myös vähän korvaton. Sillä on myös ollut joku rasittava mörköikä ja se on niskairokeesi pystyssä haukkunut niin metsän kiviä kuin puiston penkkejäkin. Onneksi se on niin kiltti ja kiva koira, että se ei ole edes hormonihuuruissaan mahdoton.

Tacolla on nyt ikää 1 v 6 kk eli Taco on jo kuukauden vanhempi kuin Voltti oli silloin, kun se lopetettiin. Viime kuussa mulla oli joku ahdistuskriisi Tacon kanssa. Se ei johtunut siitä, että olisin esim. pelännyt Tacon menettämistä, vaan kriisi oli enemmän koulutuksellinen. Taco oli toukokuussa Voltin kanssa saman ikäinen ja se osasi käytännössä kaikki samat asiat kuin Voltti lopetettaessa. Nyt en voi enää muistista kaivella, mitä Voltin kanssa tehtiin samassa vaiheessa, vaan joudun ottamaan hypyn kohti tuntematonta ja kouluttaa Tacoa pidemmälle kuin minne Voltin kanssa koskaan ehdittiin ja yrittää tehdä asiat paremmin kuin Pörrin kanssa.

Juoksuja odotellessa ompelin Tacolle pari uudet juoksupöksyt, sillä totesin, ettei kaupassa myydä sopivia. Samalla sai pöksyt juuri sellaisilla väreillä ja kuoseilla kuin halusin. Toiset tummat, joissa ei tahrat näy ja sitten kotikäyttöön ylisöpöt kettupöksyt.



2 kommenttia:

  1. Taco vaikuttaa niin suloselta.

    Kijotit joskus siitä kuinka Voltti herkästi passivoituu treeneissä.. millasia harjotuksia teitte jotta koirasta saadaan aktiivisempi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Olen hyvin pahoillani, että huomasin sen vasta nyt. Voltille tehtiin paljon asioita tarjoamisen kautta. Koska puhdas sheippaaminen ei sen kanssa onnistunut, autoin sitä usein vähän alkuun esim. houkuttelemalla, mutta pian nostin kriteerin siihen, että sen pitää itse tarjota toiminta. Jos se meinasi vajota passiiviiseen kuplaansa, saatoin auttaa sitä myös teettämällä sillä jotain tuttuja fyysistä aktiivisuutta vaativia temppuja, kuten käsitargettia, jonka jälkeen odotin siltä taas omaa aktiivisuutta.

      Poista