sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Pörrille kolmas AVO1-tulos ja TK2

Ilmoitin Pörrin vielä toiseen tokokokeeseen loppuvuodelle, kun saimme edelliskokeesta ykköstuloksen. Tavoitteeksi asetin, että Pörri saisi pisteitä kaikista liikkeistä, sillä kahdessa aiemmassa kokeessa Pörri on nollanut aina yhden liikkeen. Liikkuri oli päättänyt jakaa avoimen luokan kahteen kehään, mikä oli ihan virkistävä kokemus. Avoinluokka on putkeen tehtynä ihan järkyttävän pitkä! Koe meni tosi nopsaan, kun yksilöliikkeet tehtiin kahdessa osassa.


Paikkis 10 p
Tästä varma kymppi. Hallissa oli ihan hiljaista, kunnes joku tuli hallin ovesta sisään. Kaikki neljä koiraa kääntyi katsomaan tulijaa. Muuten paikkis oli rauhallinen ja kaikki koirat saivat hyvät pisteet.

Seuraaminen 8 p
Ensimmäinen yksilökehä alkoi seuraamisella. Pörri oli hyvin mukana perusasennossa ja lähti hyvin seuraamaan. Heti alkuun tuli pitkä pätkä juoksua ja tätä Pörrin pää ei kestänyt. Se lähti loikkimaan omiaan vuh vuh. Sain kuitenkin hyvin sen mukaan ja loppu seuraaminen meni ihan Pörrin tasoisesti lukuunottamatta sitä, että Pörri ei muistanut peruutusta!  Kahdeksan pistettä oli aika kiltit pisteet.

Seisominen 10 p
Liikkeestä seisominen oli hyvä. Vilkaisin ihan tahattomasti, että Pörri otti oikean asennon. Tästä ei rokotettu, kuten viime kokeessa.

Luoksetulo 10 p
Luoksetulo oli hyvä lukuunottamatta pään laskua perusasentoon tulossa. Ensi vuonna treenataan paljon sitä, että Pörri tulisi perusasentoon pää ylhäällä.

Istuminen 9 p
Liikkeestä istumisesta Pörri sai ysin. Tätä kaverit ihmettelivät kehän ulkopuolella. Annoin Pörrille tarkoituksella pienen vartaloavun, joten ajattelisin, että piste meni tästä. Istuminen oli kuulemma ollut nopea.

Tässä välissä oli tauko ja toinen kehä alkoi ruudulla.

Ruutu 10 p
Ruutu oli ihan kehän peräseinällä. Pörriltä taas takuuvarma komea ruutu. Tämä on kyllä meidän bravuuri! Ansaittu 10 pistettä.

Nouto 10 p
Äh Pörri pökki taas kapulaa nostossa. Palautus kuitenkin vauhdikas ja toi suoraan perusasentoon ja piti napakasti kapulaa. Tästä olisi ehkä 8 pistettäkin ollut riittävä.

Kaukot 10 p
Ihan hyvät peruskaukot.

Hyppy 10 p
Vähän hidas perusasento. Muuten ok.

Kierto 9 p
Tötterö oli samaan suuntaan kuin viimeksi, mutta hieman kauempana seinästä. Pörri meni vauhdikkaasti tötterölle, mutta sen katse harhautui yleisöön ja teki aika laajan kaarroksen. Tuli kuitenkin laukalla perusasentoon saakka.

Kokonaisvaikutus 8 p
Pisteet lähti Pörrin haukkumisesta toisessa kehään tulossa. Muuten kuulemma yhteistyö oli näyttänyt tuomarin silmin hyvältä.

Yhteensä siis 305 pistettä, KP, TK2 ja luokkavoitto!

Nyt voi hyvin mielin aloittaa joululoman Pörrin kanssa. Ensi vuonna sitten treenataan ylempiä luokkia tavoitteellisemmin. Tuolle hauhaulle pitää myös tehdä jotain ja ottaa taas tiukempi kuri haukkumiseen.


7 kommenttia:

 1. Paljon onnea! Hienot pisteet :)

  VastaaPoista
 2. Onnea! Onko sulla muuten jossain vanhemmassa postauksessa kerrottuna miten olet saanut haukkumisen pois? Mun koiralla vähän samaa ongelmaa, joten vinkit on tervetulleita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haukkumisesta ei taida olla varsinaisesti yhtäkään postausta, mutta monessa postauksessa sitä sivutaan. Mielestäni oleellista haukkumisen karsimisessa on se, että tiedostaa, miksi koira haukkuu, sillä se yleensä määrää toimivan keinon asian ratkaisemiseksi.

   Poista