maanantai 8. elokuuta 2016

Pörrin koetreeni

Kävästiin sunnuntai-illalla TamSKin tokon koetreeneissä hakemassa lisää kokemusta kisamaisesta tilanteesta, sillä meillä on tällä viikolla edessä niin näyttökoe seuran tokon tehoryhmään kuin myös tokokokeet. Tuli vähän yllätyksenä, että Pörri valittiin Pohjois-Hämeen kennelpiirin piirinmestaruuskisoihin edustamaan TamSKia. Tosi hienoa päästä edustamaan tätä meidän yli 800 jäsenistä seuraa jo toistamiseen. Viime vuonnahan Pörri edusti TamSKia rally-tokon piirimestaruuskisoissa, joista muistona alokasluokan voitto täysillä pisteillä ja joukkuekulta.

Viime kisojen jälkeen mua alkoi ahdistaa, että onko Pörrille kuitenkaan tehty tarpeeksi palkattomuutta ja onko sillä kuitenkaan tarpeeksi kokemusta vieraiden koirien vieressä makaamisesta. No eilen saatiin kokemusta molemmista. Pörri pääsi kahden meille täysin vieraan koiran väliin, jotka molemmat oli vielä bortsuja. Jostain syystä Pörri ei oikein tykkää monista bortsuista. Hienosti se kuitenkin minuutin pönötti kahden vieraan koiran välissä ja tuijotteli vain kehän laidalla seisonutta Milliä. Kokonaisuudessaan puhtaan kympin paikkamakuu: meni hyvin maahan, pysyi tismalleen samassa asennossa (ei siirrellyt tassuja tai valahtanut lonkalle) ja nousi täpäkästi heti ensimmäisestä käskystä. Sain myös kokemusta siitä, että Pörri pystyy tekemään puhtaan paikkamakuun myös korkeassa vireessä. Treeneissä se on tupannut korkeassa vireessä joko siirtelemään tassujaan tai valahtamaan lonkalle.


Yksilöliikkeissä tehtiin ne liikkeet, joissa oli ongelmia viime kokeessa: luoksetulo, kaukokäskyt ja hyppy sekä lisäksi pito, joka on näyttökokeessa. Pörri on tehnyt hyviä luoksetuloja treeneissä, mutta taas kisamaisessa hidasti lopussa. Tulee siis todennäköisesti taas kisoissa tekemään tämmöisen hitaan luoksetulon. Lisää vaan treeniä. Kaukokäskyt teki tänään hyvin. Vaihdot juuri sellaiset kuin haluaisin niiden olevan. Toivottavasti lauantaina onnistuu kisoissa samalla tavalla. Myös hypyssä hidasti nyt sivulle tulossa. En oikeasti jaksa, jos sama ongelma siirtyy hyppyynkin, sillä aiemmin hypyssä ei ole tätä ongelmaa ollut. Perusasento kuitenkin suora ja muuten hyvä. Pito oli kamala! Otti löysästi, piti löysästi ja vaati kolme käskyä irroitukseen. Tätä pitää treenata tällä viikolla kotona!

Liikkeet Pörrillä meni tänään sinänsä hyvin ja onhan sen suoritusvarmuus omaa luokkansa, mutta sen mielentila ja asenne oli ihan hukassa. Siirtymät ja liikkeiden välit oli ihan kamalat. Pörri tuli kehään ihan kuutamolla, eikä ollut yhtään mukana. Jouduin koko ajan kalastelemaan sitä mukaan. Otti myös häiriötä vieraasta liikkurista. Ei kiva. Onneksi lähti hyvin mukaan, kun kehuin sitä ihan reippaasti. Tänään ei ainakaan palkattomuus painanut Pörriä, sillä sen suoritus vaan parani koko ajan loppua kohti. Tällä viikolla ei enää ehdi ihmeitä tehdä kisoja varten, mutta piirimestaruuskisojen jälkeen alkaa taas liikkeiden välien tehotreenaus. Koitan myös löytää meille vieraita liikkureita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti