keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Terveysjuttuja

Pörri kävi joulukuun alussa taas kraniosakraaliterapiassa ja vaikutti olevan ihan hyvässä kunnossa. Kraniosta on kyllä ollut Pörrille paljon apua selän kanssa ja selän jumiutumista on saatu paljon vähennettyä pelkkään hierontaan verrattuna. Tällä kertaa pahin jumi löytyi Pörrin niskasta. Niskaa ei saatu täysin kuntoon, joten Airin kanssa oli puhetta, että Pörrille koitettaisiin alkuvuodesta ensimmäistä kertaa faskiakäsittelyä. Vielä en ole varannut aikaa, mutta aiotaan ehdottomasti kokeilla. Käynnillä todettiin myös, että Pörri on päässyt laihtumaan. Meidän liikuntamäärät on nykyään niin isoja, että pitää nostaa ruokamäärää aiempaan nähden.


 Joulukuun loppupuolella vihdoin ja viimein pitkä pohdinta sai päätöksensä ja Pörri kastroitiin juuri ennen joulua. Oltiin mietitty Pörrin kastrointia vaikka ja kuinka pitkään. Yritin vielä viimeiseen asti jahkailla leikkauspäätöstä, mutta joululoman takia oli joka tapauksessa tulossa treenitaukoa, joten ajankohta leikkaukselle oli hyvä ja Pörri sai toipua rauhassa. Nyt kastroinnista on kulunut reilu kuukausi ja kaikki on mennyt hyvin. Arpi parani hämmästyttävän nopeasti ja Pörri on jo palannut normaaliin elämään. Onneksi haavan kanssa ei tullut mitään takapakkeja, sillä Pörri oli aika kävelevä katastrofi tötterönsä kanssa. Sen motto oli "maailma väistää, minä en" ja se paukutteli menemään päin seiniä, oven pieliä, ihmisten jalkoja ja Tacoa. Pörriltä olisi voinut leikkauksen yhteydessä putsata myös hammaskivet, mutta eihän sillä mitään hammaskiveä ollut. Kovasti toivon, ettei Pörrin turkki menisi leikkauksen vuoksi huonommaksi ja ettei Pörrin luonteessa tapahtuisi muutoksia.

Taco kävi tällä viikolla ensimmäistä kertaa fysioterapeutilla. Ajattelin Tacon 1 v synttäreiden kunniaksi käyttää sen perustsekkauksessa. Fysioterapeutti kehui Tacon kroppaa ja luonnetta (<3). Taco käyttäytyi kyllä hienosti fyssarilla, vaikka olikin ensimmäistä kertaa tuollaisessa tilanteessa. Se vaan niin kultainen <3. Taco näytti liikkeessä muuten hyvältä, mutta käännöksissä oli jäykkä. Siltä löytyikin alaselästä jumi, joka onneksi saatiin helpottamaan käynnillä. Taco saa ohjelmistoonsa myös säännölliset hieronnat, jotta pysyy kroppa vetreänä.


Hoidatuksien lisäksi ollaan taas käyty koirauimalassa. Taco on kyllä melkoinen uimamaisteri. Jouduin maanittelemaan, että sain sen pois vedestä ja kun olimme lähdössä altaalta pois niin se vielä kerran päätti hypätä altaaseen polskimaan, kun huomasi uudet uintikaverit altaan toisella puolella. Onneksi se oli hihnassa niin sain sen helposti vedestä pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti