lauantai 5. marraskuuta 2016

Pörrille TK1

Voiko sanoa hattutempuksi, jos koira tekee tokokokeessa pistettä vaille täydet pisteet? Tämmöiseen suoritukseen Pörri tänään venyi elämänsä kolmannessa tokokokeessa. Pörri oli kehässä aika matalassa vireessä, mutta tuomari Harri Laisi arvosti meidän työskentelyä kovasti. Tuomari sanoi, että Pörri on ehdottomasti hienoin sheltti, jonka hän on pitkään aikaan nähnyt tokokehässä. Kokonaisuutena tämä koe oli selvästi sujuvin. Liikkeiden välit olivat paremmat kuin aiemmin, eikä Pörri ottanut yleisöstä tai hallin muista tapahtumista häiriöitä. Matala vire näkyi kehässä muutamissa liikkeissä jähmeytenä. Esimerkiksi kaukoissa istumaan nousu oli jähmeä ja hidas, mistä meidän ainoa pistevähennys menikin. Huomenna meillä on Kiviahon Katjan koulutus ja paneudutaan siellä tähän kisavireasiaan.


Tämä vuosi on kaiken kaikiaan ollut Pörrin kanssa huikea. Tänä vuonna ollaan korjattu satoa oikein urakalla, sillä tänään saamamme koulutustunnus TK1 oli Pörrille kolmas koulutustunnus tälle vuodelle ja Pörri on täten nykyään RTK1, RTK2, TK1 Svarzekoks My Lord. Pörrillä on nyt myös oikeus anoa Shetlanninlammaskoirat ry:n ykkösruusuketta sekä tokosta että rally-tokosta.


Kisakirjasta myös huomasin, että Pörri on voittanut kaikki tokokokeet, joihin se on osallistunut. En voisi kiitollisempi olla näin luotettavasta ja hyvähermoisesta kisakumppanista. Pörri on kaikinpuolin hieno koira, jota arvostan kovasti. Seuraavaksi suuntaamme katseemme tokon avoimeen luokkaan. Avoimen luokan liikkeet alkaa olla kivassa vaiheessa ja olen katsellut jo keväälle avoimen luokan koetta. Sitä ennen pitää kuitenkin saada kokonaisuus toimimaan ja liikkeet hiottua valmiiksi.17 kommenttia:

 1. Voi että miten hienoa! Onkohan kukaan SHELTTI ikinä saanut tommosia pisteitä! :D Hatunnosto sulle! Kova työ palkitaan aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Oli pakko katsoa koiranetistä (:D) sen verran, ettei ainakaan viimeiseen viiteen vuoteen ole kukaan sheltti saanut 199 pistettä tai sitä parempaa alokasluokan kokeesta. 195 pistettä taisi olla paras.

   Poista
 2. Onnea ykköstuloksesta ja koularista! Hyvät pisteet saitte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo oli arvostelulinja hieman kiltimpi kuin kahdessa edellisessä kokeessa. :)

   Poista
 3. Paljon onnea!! Hienot pisteet! :) Luotettava kisakaveri on ihana juttu.

  VastaaPoista
 4. Aamukahvin hymyt taas taattu! :) Onnea hirmuisesti! Pörri on luultavastikin juuri siksi niin hieno, ettei ohjaaja ole ikinä antanut shelttiyden olla este tai edes hidaste tottisurallaan. Tosi upeeta, onnea onnea onnea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha mulle on joskus sanottu treeneissä, että en voi treenata shelttiä kuin bortsua. :D En ole koskaan osannut ajatella, että mun pitäisi jotenkin laskea Pörrille rimaa sen vuoksi, että se on sheltti. Tiedän, että se esim. kykenee juoksemaan hiljaa ruutuun, kun vaan osaan kertoa sen sille. Tuomari sanoi, että meillä on edessä hieno tulevaisuus ja siihen haluan itsekin uskoa <3

   Poista
  2. Ei tosikaan, miten tuttu lause. Näin käyttäytymistieteelliset opinnot lukeneena, kuullostaa ihan absurdilta että ajateltaisiin pelkän rodun perusteella että juuri rimaa pitäisi laskea. Heti jos itse ajattelee, että koira on VAAN jonkinrotuinen on toivo menetetty :D

   Täällä siis myös PK-rotujen kanssa treenaavat sheltit. Pieniä belgianpaimenia niistä vaan tulee.

   Poista
 5. Onnea hurjan paljon! Mahtavat pisteet.:)

  VastaaPoista
 6. Onnea hienosta saavutuksesta! :)

  VastaaPoista