perjantai 21. helmikuuta 2014

Pörrin kuulumisia

Pörri täytti tämän viikon maanantaina 16 viikkoa. Meille olikin varattu torstaiksi rokotusaika eläinlääkärille. Pörri sai nelosrokotteen vahvisteen ja rabbies-rokotuksen. Tein mielessäni pientä yhteenvetoa Pörrin kehityksestä.


Korvat 
Kuten olen aiemminkin sanonut, toivoisin Pörrille luonnonkorvia. Jos korvat ovat edes lähellä rotumääritelmää, en tahtoisi niitä liimata. Pörrillä on nyt pitkään korvat olleet hyvinkin rotumääritelmän mukaan taittuneet, mutta nyt hampaiden vaihtumisen myötä korvat ovat taas vähän vinksallaan. Niin pystyt ne eivät ole kuin oikeanpuoleisesta kuvasta voisi päätellä.

Hampaat
Pörrillä on alkaneet hampaat vaihtua ylhäältä ja sen kyllä huomaa herran pureskeluinnosta. Tällä hetkellä leukojen väliin kelpaa niin kädet kuin keittiön tuolitkin. Voitte varmaan arvata, miten sallittuja nämä ovat...

Hmm kivaa ruohoa
Tottelevaisuus
Pörrin perustotteleivaisuuden osalta ollaan hyvässä vauhdissa. Melkein joka päivä saa ilahtua siitä, miten Pörri on sisäistänyt jonkun uuden asian. Toki vielä on paljon tehtävää ja viimeisin työsarka on haukkumisen vähentäminen. Pörrin tullessa meille tuntui, ettei me saada tuosta pikkuisesta riiviöstä ikinä kunnon koirakansalaista, mutta pikkuhiljaa epätoivotut asiat karsiutuvat pois.

Hihnalenkkeily
Sujuu vaihtelevasti. "Tylsässä" ympäristössä hyvin, mutta jos herra havaitsee jotain mielenkiintoista, korvat katoavat ja hihnan olemassaolo tulee herralle yllätyksenä. Ollaan tähän nyt aloitettu tehotreeni, jonka avulla yritän parantaa kontaktia ja tottelevaisuutta ennen meidän tokon alkeiskurssia. Yritetään opettaa Pörrille, että lenkkejä on kahdenlaisia. Flexillä lenkkeiltäessä touhu on vapaampaa ja sillon herra saa touhottaa omaan tahtiinsa. Tavallista hihnaa käytettäessä on ehdottomasti pysyttävä lähellä ja oltava tottelevainen jo oman turvallisuudenkin takia (flexia vilkkaamat ympäristöt).




Sisäsiisteys
Tässä ollaan todella hyvällä mallilla. En edes muista, milloin Pörri olisi tehnyt tarpeensa sisälle meidän ollessa kotona. Tästä on jo useita viikkoja. Voi olla jo hyvin kuukausikin. Pörri pystyy jo aika hyvin pidättelemään työpäivän ajan (8-9 h). Joinakin päivinä herra on saattanut tehdä yhden pissan alustalle. Janne käyttää Pörrin edelleen yön aikana kerran ulkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti