torstai 30. tammikuuta 2014

Takkijuttuja


Pörri on kasvanut vanhasta lainatakistaan ulos. Vaaleanpunainen lainatakki näkyy kuvissakin, sillä otin siitä mallia uutta takkia varten. Emme viitsineet ostaa Pörrille uutta takkia, sillä herra kasvaa tällä hetkellä melkoista vauhtia ja kallis takkia jäisi pian pieneksi. Koska kovat pakkaset kuitenkin jatkuu, päätin tehdä sen itse. Pörri käyttää takkia lähinnä vain silloin, kun menemme jonnekin pyörällä ja Pörri istuu vaunussa. Tavallisella lenkillä herra tarkenee hyvin tuon paksun pentukarvansa kanssa. Uuteen takkiin jätin tarkoituksella paljon kasvuvaraa, jotta se menisi Pörrille vielä helmikuun ja maaliskuun alun.

Tein takin viikonloppuna meiltä kotoa löytyvistä aineksista. Käytin takkiin raaka-aineena omaa vanhaa toppatakkiani, josta hyödynsin kauluksen ja vetoketjun. Takki oli melkoinen pikainsipiraatio, joten en tehnyt takkia varten mitään kaavoja, kunhan vain saksin. Koitin takin raakaletta pariin otteeseen Pörrin päälle, jotta saisin takin mahdollisimman istuvaksi. Takkia olisi voinut sovittaa vielä useammankin kerran, jotta siitä olisi saanut täydellisen, sillä huomasin valmiissa takissa muutamia ongelmia istuvuuden kanssa. Takki kuitenkin pysyy Pörrin päällä, eikä haittaa Pörrin liikkumista, joten katsotaan viitsinkö korjata takkia.


Oheisissa kuvissa näkyy takki valmiina. Tein takkiin "vyön" vanhasta juhlamekkoni vyöstä. Solkena käytin vanhasta avainnauhasta otettua klipsua. Alemmasta kuvasta näkyy myös herran nykyinen korvamuoti. Toinen korva on toisinaan täysin pystyssä ja toinen korva on lurppa. Välillä pystympi korva on osittain taittunut. Pitää jonkun aikaa seurailla korvien kehittymistä, mutta nyt näyttää siltä, että liimaa tarvitaan.


Uskoisitteko muuten, että tuo hoikka poika painaa 6,3 kg?!

2 kommenttia:

  1. Tervehdys!

    Eräs ystäväni esitteli tänään tämän suloisen bloginne ja se innosti minut piirtämään teille pienen taidelahjan Pörristä~<3

    Rauhaa ja rakkautta~ Pörristä kasvaa varmasti uskomaton perheenjäsen ^^!

    http://www.deviantart.com/art/1-431136689

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Todella hienon kuvan olit tehnyt. :)

      Poista