lauantai 25. tammikuuta 2014

Herralle uusi lelu

Hei vain teille kaikille blogin lukijoille! Blogin sivulatausten määrä on jo yli 2000, joten kyllä täällä joku käy. On ollut myös kiva kuulla monilta tutuilta, että he käyvät täällä katselemassa kuvia ja ehkäpä jopa lukemassa tekstejä. 

Tämä viikko on mennyt nopeasti. Torstaina ja perjantaina Pörri oli ensimmäistä kertaa täyden työtyöpäivän ajan eli 9 h yksin. Herra osaa olla yksin hyvin ja jää aina mielellään kotiin, kun lähden töihin. Pidetään Pörriä edelleen yksin keittiössä, jonne aamulla tupataan sen peti sekä kaikki lelut ja luut. Usein viimeisen pikapisun jälkeen herralla on jo kova kiire keittiöön ja usein Pörri katseleekin minua anovasti "nosta jo minut portin toiselle puolelle", sillä Pörri tietää, että yksinolleessaan hän saa erityisiä herkkuja. Lähtiessäni annan Pörrille yleensä aktivointipallon (herra suosikki nro 1), muovisen virtahevon, jonka sisässä on nameja, tai jonkun itse askartelemani älypelin. Lisäksi saatan piilotella keittiöön nameja. Aktivointipallo on sellainen, että se ei ole koskaan esillä muuten kuin Pörrin ollessa yksin. Yleensä täytän pallon Pörrin omalla penturuualla ja sekaan laitan nameja.


Herra on järjestänyt viime aikoina öisin vähän showta. Koska Pörri nukkuu kaikki päivät, ei öisin uni oikein maita. Tällä viikolla Pörri on öisin repinyt omaa pissa-alustaansa ja syönyt sieltä pumpulia. Aamuyöstä alkaakin sitten show, kun pumpulia oksennetaan ulos. Meiltä jäi Jannen kanssa yöunet hieman vähäisiksi keskiviikon ja torstain ja torstain ja perjantain välisinä öinä. Toivottavasti Pörri oppii tästä, että pumpulia ei kannata syödä. Onneksi itse en herää öisin kovin herkästi Pörrin touhuluihin. Janne on paljon herkkäunisempi ja herää pieniinkiin ääniin. Itse en koskaan yöllä herää edes siihen, kun Pörri ja Janne käyvät ulkona.


Ostettiin eilen Pörrille Faunattaresta kuvassa näkyvä Kong-lelu. Pörri saa kaiken ruokansa sellaisesta perinteisestä Kongista, mutta tämä erikoisempi Kong-lelu ostettiin namien piilotusta varten. Ollaan laitettu maksamakkaraa ja kuivattua lihaa lelussa oleviin rakoihin. Lelu on sen verran pehmeää kumia, että tarpeen vaatiessa lelun voisi antaa Pörrille myös öisin, jotta me saataisiin öisin nukkua ja herralla olisi jotain kivaa sallittua puuhaa.


Tuo Pörrin alla oleva matto on muuten melko kammottavassa kunnossa. Vaikka ei olla suhtauduttu mitenkään kovin suopeasti tuon maton pureksemiseen, on herra saanut jo melkoisen tuhon aikaiseksi. Myös takapihan oven edustalla oleva matto on järsitty roskistavaraksi. Onneksi nämä molemmat matot ovat sellaisia, jotka eivät ole meillä normaalissa käytössä, vaan ne kaivettiin varastojen perukoilta, kun normaalit matot käärittiin kasaan. Mattoja ei olisi tarvinnut ottaa pois sen takia, että Pörri olisi niihin pissaillut, vaan sen takia, että herra olisi syönyt ne. Pörri on yksinollessaan kunnostautunut myös keittiön ruokailuryhmän syönnissä ja tuolien jalat alkavat olla melko järsittyjä. Pörri onkin saanut uuden lempinimen: Jyystöpena.


Taustalla näkyy vielä ylimääräinen pissapaperi, sillä meillä oli torstaina vieraita. Pikkuinen Koda-sheltti kävi meillä kylässä isäntineen. Päästettiin Pörri ja Koda ulkona vapaaksi ja herrat saivat temmeltää pitkin Ahlmannin peltoja. Herrojen alkaessa palella leikkejä tultiin jatkamaan sisätiloihin. Pörri on nyt muutenkin ulkoillut paljon vapaana. Ollaan joka ilta (ja tänään aamullakin) käyty kirmailemassa pitkin peltoja ja metsää Pörrin ollessa vapaana. Ollaan kiipeilty Pörrin kanssa pitkin kallioita ja kiviä, loikittu kaatuneiden puiden yli, selvitetty tiemme läpi risukoiden ja heinikoiden, tehty piiloleikkejä ja juostu kilpaa. Tänään Pörrillä onkin taas pentupainipäivä Koivistonkylän Mustissa ja Mirrissä. Tänään tapahtuu myös muuta jännää, mutta siitä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti