tiistai 21. tammikuuta 2014

Pörri 12 viikkoa

Pörri täytti maanantaina 12 viikkoa. Otimme Pörristä 12-viikkoispäivänä myös uudet mitat ja ne löytyvät Pörrin kasvu -välilehdeltä. Korkeutta Pörrillä on 31,5 cm ja painoa 5,4-5,5 kg. 2 kk iässä Pörrille saatiin korkeudeksi 27 cm ja painoksi 4,2 kg. Hyvin on herra vajaan kuukauden aikana kasvanut. Ollaan nyt kasvatettu Pörrin ruokamäärää, sillä Pörri alkoi hoikistumaan, kun joulu ja jouluherkut loppuivat. Synttärilahjaksi Pörri pääsi tapaamaan koirakavereitaan Dataa ja Lunaa, joiden kanssa oli hyvä juosta, riekkua ja painia ylimääräiset energiat pois.


12 viikon ikä tarkoitti myös rokotusajan varaamista. Janne soitteli eilen Nekalan Eläinlääkäriasema Kissaan ja Koiraan. Saatiin herralle rokotusaika heti tiistaille klo 17.15. Päätimme mennä lääkäriin kävellen, sillä matkaa oli vain kilometri. Kannoimme Pörriä osan matkasta, sillä sen tassuja paleli vähän ja muutenkin herraa kyllästytti hihnakävely välillä. Pienen sylitauon jälkeen kipitettiinkin taas kauniisti narun päässä ja haisteltiin kadunreunan hajuja.


Pörri sai nyt nelosrokotteen. Nelosrokotteella koira saa suojan parvoa, tarttuvaa maksatulehdusta, penikkatautia ja kennelyskää vastaan. Neljän viikon päästä olisi vuorossa vahvisterokotukset ja rabbies. Lääkärissä Pörri oli oma itsensä eli touhopouho. Kaikki paikat piti nuuskia tarkkaan ja kiipeillä pitkin koiranruokahyllyjä. Eläinlääkärille herra antoi monta märkää pusua. Eläinlääkäriaseman henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja osasi käsitellä Pörriä hyvin. Herralta kuunneltiin sydän, tutkittiin kivekset ja hampaat. Piikin pistoa Pörri ei huomannut ollenkaan, sillä herra oli niin liekeissä siitä, että monta ystävällistä ja iloista ihmistä pyöri hänen ympärillään ja leperteli mukavia. Paluumatkalla kotiin Pörriltä tuli matkan varrelle sekä pissa että kakka. Herra on nyt viime päivien aikana alkanut uskaltaa tehdä tarpeensa myös kotipihan ulkopuolelle. Suorituksistaan herra sai komeat kehut ja herkullisia lampaanlihanameja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti