lauantai 4. tammikuuta 2014

Pörri yksin

Uudenvuodenpäivän jälkeen koittikin minun ja Jannen ensimmäinen työpäivä lähes kahden viikon loman jälkeen. Keskiviikon ja torstain välinen yö tuli nukuttua erittäin huonosti, sillä mielessä pyöri, että miten saadaan aamurutiinit hoidettua Pörrin kanssa ja miten se pärjää kotona yksin koko työpäivän ajan. Ennen työpäiväämme Pörri oli ollut yksin jokaisena päivänä, mutta vain lyhyitä aikoja 5 min - 2 tuntia. Päätettiinkin tehdä siten, että Janne käy lounastunnillaan katsomassa Pörriä, antamassa tälle päiväruuan ja käyttämässä tämän pihalla. Näin yksinolot jäävät 3 tunnin mittaisiksi. Pörri syö edelleen neljä kertaa päivässä. Aamuruoka on yleensä klo 7-8, päiväruoka klo 11-12, iltapäiväruoka klo 16-17 ja iltaruoka klo 19-21.

Meidän iso poika

Aamulla teimme siten, että Janne lähti ensin töihin. Minä ja Pörri noustiin ylös vasta, kun Janne oli lähtenyt. Söin aamupuurot samaan aikaan, kun Pörri pyöritteli kongiaan. Käytiin aamulla myös pienellä hihnalenkillä, joka meni todella nätisti. Ainoa huonopuoli aamussa oli, että Pörri oli kakannut keskelle olohuoneen lattiaa sillä aikaa, kun olin yläkerran vessassa pesemässä hampaita. Lähtiessäni jätin Pörrille aktivointipallon, jossa oli sisällä nameja ja Pörrin omia pentunappuloita. Pörri jäi innoissaan pyörittelemään palloa, eikä edes huomannut lähtöäni. 

Jannen tullessa ruokatunnilla kotiin oli vastaan töpötellyt varsin uninen ilmestys. Pissat ja kakat tulivat nätisti omalle pihalle eikä Pörri ollut tehnyt päivän aikana mitään tarpeita sisälle. Jannen lähtiessä Pörri oli väsähtänyt lähes samantien ja minun tullessani kotiin klo 16 jälkeen vastassa olikin taas uninen karvapallo, jolla oli kova pissahätä. Nostin Pörrin heti syliini ja kannoin ulos pissille. Illalla kyllä huomasi, että Pörri oli nukkunut koko päivän, sillä se jaksoi olla koko illan hereillä ja touhuilla meidän kanssa. Pikkuinen nukahti vasta klo 21 aikoihin. 

Perjantaina meillä oli hieman erilainen kuvio. Tehtiin siten, että herättiin molemmat samaan aikaan. Janne lähti hieman aiemmin töihin ja itse jäin vielä touhuilemaan Pörrin kanssa kotiin. Tällä kertaa Pörriltä tuli pissa olkkarin lattialle sillä aikaa, kun olin pesemässä hampaita. Jätin Pörrille taas aktivointipallon, jota se jäi innoissaan pyörittelemään minun lähtiessä töihin. Perjantaina Janne ei tullut katsomaan Pörriä ruokatunnilla, vaan sovittiin, että minä tulen töistä kotiin jo vähän yhden jälkeen. Taas vastassa oli pieni unenpöpperöinen herra, jolla oli pissa- ja kakkahätä. Pörriltä oli tullut pissa keittiön pissa-alustalle, joten herra oli ollut hereillä jossakin vaiheessa päivän aikana. Myös lelujen paikat olivat siirtyneet, joten ilmeisesti Pörri on leikkinyt hetken itsekseen. Perjantai-illalla Pörri oli vielä toisen vajaan 2 tunnin pätkän yksin kotona, kun kävimme Jannen kanssa viikonlopun ruokaostoksilla. Pörri oli taas nukkunut koko ajan, joten herralla oli illalla hyvin virtaa pureskella Faunattaresta ostettua kinkkurullaa. Ensi viikolla onkin sitten 4 päiväinen työviikko. Tulen itse varmaan ensi viikolla tekemään taas lyhyitä päiviä ja touhuilemaan Pörrin kanssa mahdollisimman paljon.

Janne imuroi Pörrin kanssa

Pörri on ollut meillä nyt reilut 2 viikkoa. Koulutustilanteissa huomaa, että Pörrin keskittymiskyky on parantunut paljon. Ennen Pörri ei jaksanut tehdä montaakaan temppua kerralla, mutta nyt se jaksaa keskittyä hommaan kauemmin kuin minä itse. Parantunut keskittymiskyky näkyy myös siinä, että Pörri jaksaa syödä luutaan tunninkin putkeen. Pörri jaksaa myös olla hereillä selvästi pidempiä aikoja kuin ennen. Luovutusikäisenä Pörri lähinnä nukkui. Välillä puuhasteltiin hieman jotain. Nyt pääasiassa puuhastellaan ja välillä otetaan päikkäreitä. Pörri on myös oppinut käyttämään nenäänsä esim. namien etsintään. Namienpiilotteluleikit ovat nykyään Pörrin suosikkeja.

Pörri kokeili toppatakkia
Kokeiltiin pari päivää sitten Pörrille talvitakkia, joka saatiin lainaan Matkalla tulevaan -blogin Jenniltä ja Lunalta. Takkia oli tarkoitus käyttää Pörrillä kovilla pakkasilla. Nyt on ollut niin leutoja ilmoja, ettei takkia ole tarvinnut. Takki oli nyt jo sen verran pienikokoinen, että herra on todennäköisesti kasvanut takista ulos ennen helmikuun 25 asteen pakkasia (jos sellaisia tänä vuonna edes tuleekaan..), mutta tammikuun kovemmille pakkasille siitä on apua. 


Pörri on siitä hauska tapaus, että se on pohjattoman utelias kaikkea uutta kohtaan. Tämä uteliaisuus saa sen monesti voittamaan pelkonsa. Hyvänä esimerkikkinä tästä on esim. imuri. Pörri pelkää vieläkin jonkinverran käynnissä olevaa liikkuvaa imuria, mutta on kovin kiinnostunut siitä. Pörri saattaa vähän aluksi arastella, mutta sitten kiinnostus voittaa pelon ja herra käy esimerkiksi vähän nuuskimassa imuria ja sitten sännätään taas sohvapöydän taakse piiloon. Taas käydään vähän kokeilemassa tassulla ja sännätään esim. omaan petiin tarkkailemaan tilannetta. Pörrin uteliaisuus teki myös takin kokeilemisesta hauskan kokemuksen. Herra tutki innoissaan takkia ja hups vaan se olikin sujahtanut Pörrin päälle.

Pörri luuli olevansa avuton kilpikonna.
Huomenna Pörrille koittaa jännä päivä, sillä herralle tulee shelttiseuralainen. Tästä lisää myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Voi tein "pikkuista" :) Hauska kattoa noita takkikuvia ja verrata niitä Lunaan. Ja mahtavaa nähdä Pörri vihdoin huomenna! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on hauska nähdä Lunan ja Pörrin kokoero ja kiva saada Pörrille leikkikaveri. :)

      Poista