sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Pörrin viikonloppu

Kuten aiemmin kerroinkin, käytiin lauantaina taas Koivistonkylän Mustissa ja Mirrissä pentupaineissa. Pentupaineissa oli mm. Pörrin shelttikaveri Koda ja aiempi painikaveri aussie Bertta. Samalla, kun Pörri painiskeli kehässä, tehtiin Jannen kanssa hieman ostoksia. Ollaan jo pitkään mietitty Pörrille kaulaan nimilaattaa. Kodan perheeltä kuultiin, että Mustista ja Mirristä saa nimilaatan edullisesti ja heti mukaan. Etupuolella on Pörrin nimi ja takapuolella on mun ja Jannen puhelinnumerot. Pörri, kun on luonteeltaan itsenäinen ja itsepäinen, voi herra lähteä joskus omille teilleen. Nimilaatan avulla, joku voi joskus vaikka palauttaa herran kotiin. Nimilaatta ei ole ihan noin pinkki, mitä kuvissa näyttää. Se on luonnonvalossa violetti, kuten Pörrin kaulapanta ja talutushihnakin. Pörri kävi Mustissa ja Mirrissä myös vaa'alla ja herra painoi jo 5,9 kg (ikää on siis hieman alle 13 viikkoa).


Laatan lisäksi ostettiin flexi tarkemmin Flexi Vario Cord M 8 m. Haluttaisiin pitää Pörriä mahdollisimman paljon vapaana, mutta asutaan kuitenkin kaupungissa. Pitkän flexin kanssa Pörri saa ripauksen samanlaista vapautta kulkemiseen kuin vapaana ollessaan, mutta on kuitenkin kiinnikytkettynä. Ajateltiin, että nyt on hyvä aika hankkia flexi, sillä Pörri on oppinut hihnakävelyn alkeet. Toisaalta Pörri on oppinut olemaan myös vapaana ja kulkemaan omistajien tahdissa. Olen nyt käynyt Pörrin kanssa kolme kertaa flexin kanssa ulkoilemassa ja Pörrin flexi-kulku muistuttaa hyvin paljon sitä, miten Pörri kulkee ollessaan vapaana. Herra haistelee mielenkiintoisia hajuja ja välillä spurttailee taas meitä kiinni. Välillä herra töhöttelee edellä omia polkujaan. Muutamia kertoja Pörrin on käyttänyt hyväksi koko 8 metrin pituuden. Tällöin olen kutsunut Pörriä sen nimellä ja herra on iloisesti kipitellyt luokseni namin toivossa ja tämän jälkeen jatkanut matkaansa nätisti rinnallani. 


Eilen meillä kävi myös vieraita, kun pari tyttöä kävi meillä syömässä Runebergintorttuja. Tapaamisen pääsyy oli se, että Akateemisen kyykän MM-kilpailut lähestyvät uhkaavasti ja oli aika hioa pelistrategioita ja harjoitella heittotekniikkaa. Viime vuonna meidän joukkue oli naisten sarjan 16., kun yhteensä joukkueita oli naisten sarjassa 128. Pörri pääsi seuraamaan läheiselle kentälle kyykkätreenejämme, jotta herra sai hieman esimakua siitä, mitä tuleman pitää. Herra nimittäin pääsee kisamaskotiksi kannustamaan meitä helmikuussa MM-kisoihin. 

Kuva aamun flexi-lenkiltä.
Illalla kävimme vielä pitkällä flexi-lenkillä. Lenkki oli noin 1,5 km gps-paikannuksen mukaan. Pörri ei ole noin pitkiä lenkkejä tehnykkään, mutta nyt innostuttiin, kun sää lauhtui. Pörrikin viihtyy huomattavasti paremmin ulkona, kun ei ole enää yli 20 astetta pakkasta. Meidän lenkki kulki melko vaihtelevassa maastossa. Ensin kipiteltiin pitkin pihatietä, siitä puistoon ja pienelle pellolle. Pellolta kiivettiin meluvallin päälle menevälle polulle, josta laskeuduttiin ojaan ja käveltiin ojan pohjaa pitkin. Tämän jälkeen käveltiin jonkin matkaa pitkin tietä, kadun reunaa ja pienempää sivutietä. Lopulta tultiin kotiin pellon läpi. Pellolla Pörri sai juoksennella taas vapaana. 

Väsynyt bloggarin apulainen.
Jos eilinen päivä oli täynnä touhua ja töhinää, on tänään sitten otettu rennosti senkin edestä. Aamulla nukuttiin pitkään. Jopa Pörrikin nukkui puoli 10 asti. Pörri on muutenkin nukkunut tänään todella paljon. Herran ollessa hereillä ollaan ulkoiltu, ratkottu namijemmoja, leikattu kynsiä ja opiskeltu käskyjä. Leikit ovat jääneet tänään vähemmälle, mutta kyllä vinkuoravaakin on moneen otteeseen vinguteltu. Hyvää viikonlopun jatkoa kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti