torstai 27. helmikuuta 2014

Saikulla

Muhun iski pitkän tauon jälkeen flunssa. Tämä on ensimmäinen kerta tänä talvena, kun tunnen edes jonkinmoisia vilustumisoireita. Viime talvena sairastin pari hyvin lievää flunssaa, mutta tämä tauti kaatoi todenteolla petipotilaaksi ja jouduin hakemaan jopa sairaslomaa. Olen nyt ollut Pörrin kanssa kotona kahdestan 1,5 päivää. Eilen oli hauska seurata, miten Pörrin aika yksikseen täällä kotona kuluu. Herättiin normaaliin aikaan kuudelta ja sen jälkeen tehtiin kaikki normaalit aamurutiinit. Linnoittauduin sohvalle 8 aikaan, mikä on normaali aikani mennä töihin. Pörri laittoi lattialle nukkumaan ja nukkui katkeamatonta unta klo 12 asti, jolloin se tahtoi ulos pissalle. Käytiin ulkona ja sen jälkeen Pörri tuli nukkumaan kanssani sohvalle ja nukkui kello 15 saakka. Välillä Pörri kävi nukkumassa yksin yläkerrassa, sillä sillä taisi mennä hermo jatkuvaan yskimiseeni. Tämän jälkeen Pörri halusi taas ulos ja sillä olikin pissa- ja kakkahätä. Tämän jälkeen herralla oli virtaa syödä luita ja leikkiä omilla leluillaan. Neljän jälkeen Pörri alkoi selvästi odotella Jannea töistä kotiin. Se kävi useaan otteeseen ulko-ovella varmistamassa, että jokohan se isäntä sieltä tulisi. Musta tuntuu, että Pörri on aika tarkkaan oppinut meidän arkipäivärytmin ja tavallaan tietää, miten kauan me olemme poissa. Nyt ymmärrän, miksi Pörri on niin puulla päähän lyöty, jos tulen töistä aikaisemmin kotiin. Maanantaina palasin lääkärireissun jäljiltä jo ennen klo 12 kotiin, eikä herra oikein jaksanut innostua kotiinpaluustani. Eniten Pörri on onnesta soikeana silloin, kun tullaan ihan normaaliin aikaan kotiin, sillä tällöin Pörri on ilmeisesti jo ehtinyt kaivata meitä ja sitä, että saisi jotain toimintaa ja pääsisi ulkoilemaan.

Miksi Pörri näyttää aina tältä sen jälkeen, kun se on tavannut Kodan?
Tiistaina Kodan isäntä soitteli meille, että josko Pörri ja Koda voisivat treffailla. Itse tosiaan olin vuoteen oma, mutta Janne onneksi ehti Pörrin kanssa Kodaa moikkaamaan. Pojat olivat reissullaan pari tuntia ja minkälaisia herroja tulikaan sisälle. Miten Pörri voi olla aina niin hirvittävän kurainen sen jälkeen, kun se on leikkinyt Kodan kanssa? Ollessaan muiden koirien kanssa riittää pieni tassujen suihkuttelu, mutta Kodan kanssa leikkimisen jälkeen Pörri on pestävä shamppoolla päästä varpaisiin.

Painien ja kylpyjen jälkeen maistui uni peiton alla
Pesun jälkeen Pörrille jäi vielä kostea turkki. Laitettiinkin Pörrin päälle pyyhe ja fleecaviltti, jonka alla oli mukava nukkua päikkärit. Pörri taisi itsekin ihastua viltin lämpöön, sillä Pörri kiskoi vielä ennen nukahtamistaan vilttiä paremmin päälleen. Pörri oli viltin alla nukkuessaan melkoisen suloinen näky.

Meillä heitellään hyvästejä pentukarvalle
Kun Pörri heräili päiväuniltaan ja turkki oli kuivunut, harjailtiin Pörriä karstalla. Pörristä on lähtenyt tämännäköisiä karvakasoja useampanakin päivänä viime aikoina. Sen lisäksi, että Pörriltä lähtee hampaat, lähtee vielä karvatkin. Hampaita ollaan saatu talteen kaksi kappaletta, mutta niitä on kyllä lähtenyt useampiakin. Vaikka hampaita meillä säilötään kirjahyllyssä, karvoja ei sentään säilötä. Karvakasat lentävät nopsaan roskiin, sillä muuten Pörri syö omia karvojaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti