tiistai 11. helmikuuta 2014

Kurainen tiistai

Taas vaihteeksi näitä huippulaadukkaita puhelinotoksia (köh köh), mutta muutakaan ei nyt ole. Puhelin tuppaa olemaan aina mukana toisin kuin järkkäri. Ehkä näistäkin jotain selvää saa. Pörrin maanantai kului hyvin laiskoissa merkeissä, sillä teimme Jannen kanssa koko illan koulujuttuja. Tänään tiistaina olikin kiva, että Pörrille tuli kylään shelttikaveri Nala, jonka kanssa Pörri sai painia pitkän tovin. Painipaikkana kaveruksilla oli Ahlmannin puoliksi sula pelto ja herra olikin painien jälkeen sen näköinen. Päätettiin pitkästä aikaa pestä Pörri.


Shetlanninlammaskoirat ovat tuuheineen karvapeitteineen melkoisia palleroita, mutta märkänä koirat onkin sitten hyvin erinnäköisiä. Pörriki on melkoisen solakka poika kaiken pörheän karvan alla. Pesemisen jälkeen, kun turkki oli kuiva, harjattiin Pörriä karstalla. Pörristä alkaa nyt lähteä pentukarva ja karsta alkaa olla tarpeen. Harjailun jälkeen leikattiin vielä Pörrin kynnetkin.


Tänään mulle kävi myös pieni flexikämmi lenkillä. Pörri töpsötteli ihan nätisti hihnassa. Päästiin suojatien reunaan. Katsoin, että vasemmalta ei tullut autoja ja lähdettiin ylittämään suojatietä. Oikealta tuli auto, joten jäätiin keskisaarekkeelle seisomaan. Auto pysähtyi suojatien eteen, joten lähdimme ylittämään tietä, kunnes kevyen liikenteen väylää pitkin kävellyt tyttö loikkasi suojatielle ja Pörri ryntäsi tytön perään. Itselläni oli täysi kakkapussi toisessa kädessä ja toisessa lapanen, joten pystynyt painamaan flexin nappia. Vedin nopeasti vain käsin flexinarusta. Herra olisi halunnut välttämättä lähteä tytön perään ja jouduin oikein kiskomaan, että sain Pörrin tien yli. Onneksi autoilijalla oli tilannetajua, eikä autoilija lähtenyt kaasuttamaan siinä vaiheessa, kun ihmiset olivat ylittäneet suojatien, mutta musta koira seisoskeli keskellä tietä mustaa asfalttia vasten. Koossa oli melkoiset katastrofin ainekset, mutta onneksi tyttökin vain hymyili, kun söpö pikkupentu ryntäsi hänen peräänsä. Voi olla, että säikähdin tästä sen verran, että seuraava lenkki tehdään taas normaalissa hihnassa.

Pojat söpistelee 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti