sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Pörrin viikonloppu

Pörrin viikonloppu sisälsi monenlaista ohjelmaa. Lauantaina oli vuorossa vihdoin kauan odotetut Akateemisen kyykän MM-kisat, joissa olin joukkueeni kanssa pelaamassa. Pelit sujuivat hyvin ja olin itse tyytyväinen omaani ja joukkuetovereideni suorituksiin. Harmiksemme hävisimme ensimmäisen pelimme viime vuoden kisoissa 8. sijoittunetta joukkuetta vastaan ja putosimme heti alkuerissä. No se ei hyvää fiilistä haitannut. 


Kisoissa meillä oli omat kannustusjoukot mukana, kun Data ja Pörri kannustivat joukkuettamme ahkerasti. Pörrille riitti touhua ja töpinää, sillä herralla riitti ihan solkenaan rapsuttelijoita. Lisäksi sinkoilevat kyykät ja kartut kiinnostivat Pörriä. Pörriä jouduttiin pitämään paljon sylissä, sillä ympäri ämpäri sinkoilevat kartut vaaransivat herran turvallisuutta. Nelituntisen kannustamisen jälkeen Pörri oli ihan puhki ja pääsi Jannen kyydillä kotiin huilimaan. Itse jäin vielä Hervantaan ja ensin kävimme tyttöjen kanssa syömässä ja vielä myöhemmin illalla seuraamassa yleisen sarjan MM-finaalin.


Tänä aamuna kävimme tekemässä hieman normaalia pidemmän aamulenkin. Yleensä aamulenkit ovat pituudeltaan 20-30 min, että ehdin ajoissa töihin. Kuljimme pitkin Ahlmannin peltoja ja löydettiin pieni kiva uusi metsikkökin tästä läheltä. Tahti oli taas rauhallinen ja Pörri sai tutkia ja katsella mielensä mukaan. Olen viime aikoina käyttänyt Pörrin kanssa melko paljon tavallista hihnaa, sillä olemme siirtäneet lenkkejä hieman vilkkaammille paikoille. Pörri kävelee nykyään melko nätisti sekä tavallisessa hihnassa että flexissä. Ollaan nyt valittu talutin lenkin mukaan. Vilkaille paikoille ja koirakaverien kanssa tavallinen hihna. Rauhallisille haistelu- ja tutkiskelulenkeille valitaan mielummin flexi, ettei tarvitse itse ryömiä pitkin ojan pohjia.

Pörri löysi kivenkolosta aarteen

Iltapäivällä saatiinkin vähän Pörrille ohjelmaa, kun Kodan isäntä soitteli meitä Hatanpäälle koirapuistoilemaan. Tämä oli Pörrin ensimmäinen varsinainen kerta koirapuistossa. Kerran aiemmin oltiin Hervannassa koirapuistossa yhdessä Pörrin koirakaverien kanssa. Nyt puistossa oli Kodan lisäksi ihan outoja koiria, mutta Pörri suhtautui koiriin hyvin ja sai nuoren villakoiran kanssa hyviä paineja aikaiseksi.

Kukkulan kuningas

Puistossa alkoi jo hieman hämärtää, joten hyviä kuvia enää saanut. Sen vuoksi otinkin teille pienen videopätkän Pörrin ja Kodan painista. Pörrin koulutuksessa on vielä ongelmana se, että Pörrin päästä haihtuu kaikki opitut asiat, kun Koda tai joku muu pentukaveri on lähistöllä. Aikuisten koirien kanssa Pörri osaa kävellä nätisti hihnassa ja kuuntelee minua. Pörrin ja Kodan rinnakkain kävely on täysin mahdotonta, sillä herrat ovat koko ajan painimassa. Pörri ei myöskään tule juuri luokse ja kontakti jää heikoksi, jos pentukavereita on muutaman metrin säteellä. Vieraiden koirien ohittaminen alkaa sujua jo jossakin määrin, jos toinen koira ei ole kiinnostunut Pörristä.


Hyvää viikonloppua ja alkavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti