sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Koiratreffejä

Jos lauantaina liikuttiin australianpaimenkoirien kanssa, oli sunnuntaina vuorossa sitten rodunomaisempaa toimintaa. Tampereen seudulla asustelevat sheltti-ihmiset pitävät facebookissa ryhmää, jossa sovitaan yhteistapaamisia. Nyt sunnuntaina pidettiin ryhmätreffit Särkijärven jäällä ja mukaan pääsikin ilahduttavan suuri määrä koiria omistajineen. Mentiin paikalle autolla ja automatka sujui Pörriltä hyvin sylissäni. Takaisin tultiinkin sitten bussilla. Bussissa Pörri matkustaa mielellään. Vaikka Pörri olikin porukan nuorin ja pienin, pärjäsi Pörri hienosti muiden koirien mukana. Juoksuvauhdissa Pörri vielä hieman hävisi suuremmille lajitovereilleen, mutta se ei menoa haitannut.


Kotiin päästessä Pörri olikin todella väsynyt. Pörri valitsi itselleen erittäinkin mukavan nukkumapaikan sillä aikaa, kun kävin vessassa. Onneksi puhdistin herran tassut ja mahan hyvin kurapyyhkeellä ennenkuin jätin herrasen yksin alakertaan. Sohvasta on tullut viime aikoina Pörrin suuri suosikkipaikka, jossa nukutaan, syödään luuta ja leikitään leluilla. Pörrin varsinainen nimi on My Lord, jonka voi suomeksi kääntää esimerkiksi Minun Herrani tai Teidän Ylhäisyytenne tai Teidän Armonne. Ollaan Jannen kanssa moneen kertaan naureskeltu, että eipä olisi kasvattaja paremmin voinut pennulle nimeä valita. Pörri todellakin tuntee oman arvonsa ja on todellinen Herra, kuten alla olevan kuvan nukkumapaikkavalinnastakin näkee. 


Tässä vielä yksi kuva, jossa herra istuskelee sohvalla tärkeännäköisenä. Kuva on otettu pari päivää sitten. Tuosta paikasta on tullut yksi Pörrin lempparipaikka sohvalla.


Päätin tänään myös rohkaistua ja ilmoitin minut ja Pörrin tokon alkeiskurssille. Ollaan harjoiteltu Pörrin kanssa jo heti pienestä pitäen joitakin tokoliikkeitä kotona. Kurssi alkaa vasta huhtikuun puolivälissä, joten meillä on vielä hyvin aikaa harjoitella perusjuttuja ennen kurssia. Erilliselle pentukurssille en näe meillä tarvetta, sillä Pörri osaa melko hyvin peruskäskyt ja harjoitellaan niitä lisäksi kotona päivittäin. Myös koirakavereita Pörrillä riittää omasta takaa, joten kurssille ei tarvitse mennä sosiaalistamisenkaan takia.

2 kommenttia:

  1. Täällä terkkuja puolestaan lähettelee Luna-Neiti isolla N:llä. Unipaikkakin on ihan vastaava: tyynyn ja/tai viltin päällä sohvan kulmassa :)

    VastaaPoista