sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Pörrin joulu ja uusi vuosi

Kohta alkaa olla vuodenvaihteen juhlapyhärupeama ohi ja päästään takaisin normaaliin arkeen. Vietettiin joulua poissa kotoa ja oli kiva itsekin päästä pitkästä aikaa vähän reissuun. Tehtiin joululoman aikana paljon pitkiä kävelylenkkejä, nautittiin hyvistä ruuista, katseltiin leffoja, leikittiin, saunottiin ja paljuteltiin. Käveltiin joka päivä noin 10 kilometriä. Parhaimpina päivinä Pörrille tuli yhteensä lenkkiä yli 17 kilometriä, kun oikein monen ihmisen voimin sitä ulkoilutettiin. Pörrin mielestä tämäkään ei ollut liikaa, vaan enemmänkin olisi voinut lenkkeillä.


Aattoiltana päästiin näkemään ihkaoikea joulupukki. Pörri ei ollut pukin tulosta moksiskaan, vaan olisi halunnut mennä moikkaamaan pukkia ja tutkimaan lahjakasseja läpi. Pörrille pukki toi parikin lahjapakettia, jotka herra aukaisi ihan itse ilman muiden apuja. Kun Pörri oli omat pakettinsa aukaissut, se alkoi haikaillen katsella lasten pakettien luokse. Pörristä olisi varmaan saanut ahkeran pakettien aukaisuapulaisen.
Jos joku muuten ihmettelee, miksi Pörri vietti aattoiltaansa hihnassa niin syy oli, että aattoiltaa tuli viettämään samaan paikkaan myös ihastuttava espanjanvesikoiranarttu Olga, johon Pörri syvästi rakastui. Olga ei ollut yhtä mielissään innokkaan nuorenmiehen lähestymisyrityksistä ja lopulta todettiin parhaaksi laittaa Pörri hihnaan, jotta suuremmalta draamalta vältytään ja kumpikin koira saa viettää aattoiltaa rauhassa.
Joko se pukki lähti?
Pörrin joulupaketeista paljastui uusi lelu, kaulapanta ja pari luuta.  Vinkuva haisunäätä on samanlainen lelu kuin Pörrin orava, joka me ostettiin Pörrille jo ennen Pörrin kotiutumista. Lelu on yksi harvoista, joka on kestänyt tähän päivään asti. Haisunäätä vaikuttaa yhtä kestävältä. Haisunäädästä on tullut Pörrin ehdoton lempparilelu ja millään muulla ei olekkaan viime aikoina juuri leikitty.

Meillä oli viimeinen Tamskin tokokurssin kerta 23. päivä joulukuuta ja teemana oli leikkiminen ja sosiaalinen palkkaus. Todella erinomainen kurssikerta! Aluksi opetelttiin erilaisia tapoja leikkiä koiran kanssa. Joululoma menikin siihen, että opettelin leikkimään Pörrin kanssa. Olen ollut liian laiska leikkimään Pörrin kanssa, eikä Pörri edelleenkään leiki mun kanssa yhtä hyvin kuin Jannen kanssa. Sain myös hyviä vinkkejä, miten sosiaalinen palkkaus toimii. Pörri lähti hyvin mukaan sosiaaliseen palkkaan ja se vaikutti toimivan sille yhtä hyvänä palkkana kuin lelupalkka. Sosiaalista palkkausta voisi ottaa yhä enenevissä määrin mukaan osaksi normaaleja treenejä.

Piti ottaa oikein vielä lähikuva Pörrin uudesta pannasta, jotta näätte pannan kuvioinnin paremmin. Eikö olekkin söpö? Rakastuin ihan tulenpalavasti tähän tokokuvioon, joten pakkohan sitä joulupukille vinkata, että hommaisi Pörrille tämmöisen pannan Etoelävältä. Toinen kaulapanta tulee tarpeeseen, sillä liian monta kertaa Pörrin kaulapanta on ollut läpimärkä edellisestä lenkistä, kun on jo menty seuraavalle.


Kaiken jouluhössötyksen jälkeen meillä olikin melko väsynyt joulunviettäjä. Pörri suhtautui taas kerran ihaltavan pitkämielisesti pieniin lapsiin. Pörrihän tykkää lapsista ihan valtavasti ja tykkää katsella, kun lapset leikkivät. Kun Pörriä alkoi väsyttää, se pisti pötkölleen ja matkasi höyhensaarille, vaikka lapset kirkuivat ja juoksivat ohi. Se ei häiriintynyt, vaikka taaproikäiset menivät rapsuttelemaan sitä kesken unien. Raotti vain vähän silmiään ja jatkoi uniaan.


Uusi vuosi meni pörrimäiseen tapaan rennon letkeästi kotosalla. Käytiin töiden jälkeen neljän-viiden tienoilla pitkällä metsälenkillä. Tällöin jo paukkui ihan hyvää tahtia täällä Tampereella. Pörri ei ollut paukkeesta moksiskaan, sillä paukkeet kuuluivat onneksi melko kaukaa. Lenkin jälkeen käytiin vielä saunassa ennen vieraita. Vietettiin koko uusi vuosi sisällä, sillä ulkona oli ihan hurjan liukasta ja muutenkin varsin ikävä keli. Avattiin olohuoneen sälekaihtimet ja katseltiin lähikentältä tulevia rakeiteita sekä katsottiin telkkarista jotain ohjelmia ja herkuteltiin hyvällä ruualla ja herkuilla. Pörri lähinnä vain nukkui koko uuden vuoden, vaikka välillä ulkona olikin melkoinen ydinsota käynnissä. Yöllä mentiin yhden jälkeen lenkille. Hieman vielä paukkui, mutta onneksi melko kaukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti