sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Nousujohteista agilitya, osa 3.

Kuudennet ja tältä erää viimeiset Koirakoutsin treenit aloitettiin harjoittelemalla kolmen hypyn sarjaa, joita seurasi puomi. Hypyt oli asetettu siten, että viimeisestä hypystä koira piti ohjata niistämällä. Tämän suorittaminen oli minulle jostain syystä ihan ylitsepääsemättömän vaikeaa. Vielä monenkin toiston jälkeen olin kuulemma jättänyt jonkun oleellisen osan oikeasta liikkeestä tekemättä. Kiitos kouluttajan kärsivällisyyden, sain lopulta sentään pari oikeaoppista suoritustakin tehtyä. 

Puomin jälkeen tehtiin parin hypyn ja putken yhdistelmää. Viimeinen putki meni puomin alta, jolloin saatiin koiralle hyvää harjoitusta putkeen irtoamisesta. 

Seuraavaksi oli vuorossa välistävedon ja persjätön yhdistelmä. Tämäkin saatiin Pörrin kanssa pääasiassa onnistuneesti suoritettua. 

Lopuksi tehtiin vielä samantyylistä putkeen irtoamista hyppyjen jälkeen kuin alussakin. Kokeilimme myös pari kertaa ohjata Pörrin pussiin putken sijasta. Aluksi Pörri meni kuitenkin vaistomaisesti putkeen, mutta tajusi lopulta, että nyt pitikin mennä pussiin.


Vuoden viimeiset treenit ostettiin irtokertana Tähtitekniikalta. Näihin treeneihin oli kyllä hyvä päättää vuoden 2014 agilityt. Pörri toimi kuin unelma (vaikka hallissa oli samaan aikaan Pörrin koirakaverit Halla ja Vili) :) Video puhukoon puolestaan. Pörrikin oli innoissaan, kun näki pitkästä aikaa Anna-kouluttajan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti