keskiviikko 27. elokuuta 2014

Hunningolla

Pörri
Hunnigolla. Tämä blogi nimittäin. Viime aikoina on tapahtunut paljon. On ollut treenejä, lisää treenejä, kavereita, vanhoja koulukavereita, yövieraita, rikkinäisiä suihkuja, työmatka ja ties mitä. Treeneistä puheenollen agility on nyt jäänyt hieman sivummalle ja viime aikoina on tokoiltu ihan urakalla.

Pörrin velipuoli Ykä
Viime viikolla meillä peruuntui keskiviikon ohjatut tokot sateen vuoksi. Onneksi saimme vinkkiä tokoporukasta, joka treenailee säännöllisesti Tampereella. Soluttauduimme Pörrin kanssa mukaan perjantain kimppatreeneihin. Tehtiin luoksetuloa, seuraamista ja yleistä kontaktin harjoittelemista. Pörri haukkui ärsyttävän paljon ja melkein iski epätoivo saako tuota koiraa koskaan hiljaiseksi. Liikkeitä Pörri teki kuitenkin todella hyvin.

Pojat haikailee uimaan
Tiistaina meillä oli viimeinen pentukurssikerta. Oli kyllä antoisa kurssi ja sain sieltä paljon neuvoja. Harmi, että kurssi kesti vain neljä kertaa. Viimeisellä kerralla tehtiin juttuja häiriön alla. Paikalla makuuta häirittynä, seuraamista häirittynä yms. Lisäksi juteltiin kaukokäskyistä ja tehtiin istu-maahan-seiso-maahan-istu -jumppaa, jotta koiralle jäisi lihasmuistiin oikeat liikeradat. Pörrillä tahtoo hieman takajalat siirtyä seisomaan noustessa, mutta kouluttajan mielestä se ei ollut huolestuttavaa, kun kyse on niin pienestä liikkeestä ja Pörri kuitenkin pysyy aikalailla paikoillaan.

Samaa sukua, samaa maata
Tänään meillä oli tokoa Riikan hauskassa koirakoulussa ja sen jälkeen tokoilin vielä yhden tutun kanssa. RHK:n kurssilla tehtiin tänään perusasentoa ja liikkeestä maahanmenoa. Koska meitä oli kurssilla vain kaksi, saimme hyvää henkilökohtaista opastusta. Sain paljon vinkkejä, millaisia kaikkia uusia erilaisia harjoituksia meidän kannattaa tehdä perusasennon vahvistamiseksi. Aluksi mulla oli sivulletulokäskynä "sivulle", mutta vaihdoin sen napakampaan "sivu"-käskyyn ja se on toiminut hyvin. Pörri hakeutuu innoissaan perusasentoon, koska se tietää, että sen jälkeen seuraa jotain hauskaa tekemistä.

Uimamaisteri
Liikkeestä maahanmenoon saatiin myös hyviä vinkkejä. Namikädestä pyritään nyt kokonaan eroon. Pörri meni nätisti maahan, kun pistin kädet piiloon ja kumarruin Pörriä kohti samalla, kun annoin Pörrille maahanmenokäskyn. Pikkuhiljaa pienennän omaa liikettäni ja siirryn Pörrin sivulle.

Kumpi olikaan kumpi
Omatoimi tokoissa otettiin vielä luoksetuloa ja nyt viimeistään oli selvää, että Pörri on oppinut uuden luoksetulosanan "tänne" hyvin. Luoksetulot ovat vauhdikkaita ja innokkaita. Lisäksi tehtiin kontaktitreeniä ja Pörrin kontakti on kyllä parantunut hurjasti. Pahin kompastuskivi on vieressä leikkivä koira, joka saa Pörrin tosi korkeille kierroksille.

Turkki kuivaksi
Ehdottomasti parasta Pörrin kanssa tokoilussa on viime aikoina ollut, että jokaisen tokokerran päätteeksi on ollut hyvä ja onnistunut fiilis. On mukavaa nähdä, miten Pörri tykkää itse tekemisestä ja välillä namin saaminen on sille yhden tekevää. Jonkin aika sitten pohdin, että olisi kivaa, jos Pörri olisi valmis korkkaamaan alokasluokan ensi kesänä/syksynä ja luulen, että se on hyvinkin realistinen tavoite, jota kohti tässä työskennellään.

Kuvat menneeltä Pörrin ja Ykän uintireissulta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti