torstai 7. elokuuta 2014

Agilityn jatkokurssi saatu päätökseen


Edellisen agilitypostauksen jälkeen ollaan käyty kolmissa treeneissä. 30.7. oli jatkokurssin toiseksi viimeinen kerta, 1.8. ostimme taas yhden irtokerran ja eilen 6.8. jatkokurssin viimeinen treenikerta.

30.7. olleet treenit aloitettiin keppijumpalla. Keppien alkuun ja loppuun oli asettu parit ohjurit ohjaamaan koiraa keppien oikeaoppiseen suoritukseen. Pörri kulki parilla ensimmäisellä kerralla kepeistä ainoastaan ohjurikohdat ja jätti loput suorittamatta. Parin lyhyemmän pätkän jälkeen homma alkoi sitten taas sujumaan. 

Keppien jälkeen treenattiin renkaan läpi juoksemista. Pörri taisi ainoastaan yhden kerran juosta renkaasta ohi. Muuten oli tyylipuhdasta suorittamista. 

Renkaasta siirryttiin kokeilemaan puomin suorittamista alusta loppuun. Aikaisemmin olemme harjoitelleet ainoastaan puomin loppuosaa. Pörri osasi hienosti pysähtyä puomin lopussa kontaktiesteelle, vaikka sitä ei ole vielä ihan mahdottomasti ehditty harjoitella. Koitimme myös lisätä hypyn puomin eteen. 

Puomin jälkeen käytiin paukuttelemassa hieman keinua. Alussa Pörri uskalsi hienosti astua keinun päälle vaikka se hieman pelottavaa ääntä pitikin. Muutaman paukautuksen jälkeen Pörri ei sitten meinannut enää millään astua keinulle vaan kiersi sitä kuin kissa kuumaa puuroa. Kouluttaja alkoi epäillä, että Pörri laittoi meitä hieman halvalla, koska lopuksi se taas astui keinulle niinkuin siinä ei mitään pelottavaa ollutkaan. 

Lopuksi koitimme suorittaa vielä hyppy-hyppy-putki -sarjan. Sarjat eivät tunteneet menevän enää treenien lopuksi ihan niinkuin elokuvissa. Joko putkesta mentiin ohi tai hyppy kierrettiin. 



Irtotreeneissä 1.8. harjoiteltiin taas oikean agilityradan suorittamista. Aluksi treenattiin peräkkäin hyppy-hyppy-putki-hyppy-hyppy esteiden suorittamista. Pörri osaa jo aika hyvin hakea esteet, kunhan minä saan ohjattua tarpeeksi selkeästi. Videolta näkee hyvin, kuinka tärkeä rooli ohjaajan oikealla ajoituksella on koiran suorittamiseen. Koiran tullessa putkesta täytyisi olla juuri oikeassa kohdassa ja oikea nopeus, että koira tietää heti putkesta tullessaan mikä este on seuraavaksi vuorossa. Tämän kohdan ja nopeuden arviointi oli yllättävän vaikeaa. Harjoittelemalla tuon ajoituksenkin saa varmasti kohdalleen. 

Rataa jatkettiin hyppy-putki-muuri-hyppy esteillä. Putken jälkeen tuli suorittaa persjättö ja muurin jälkeen olisi pitäny tehdä tiukka käännös vasempaan. En kuitenkaan onnistunut kertaakaan hidastamaan vauhtiani tarpeeksi muurille, jotta Pörri olisi pystynyt kääntymään viimeiselle hypylle. Vauhtia oli yksinkertaisesti liikaa. Viimeisellä yrityksellä viimeistä hyppyä käännettiin sen verran, että Pörrin lopulta osui siihenkin.

Viimeinen harjoiteltu estesarja oli hyppy-hyppy-pituus-hyppy. Toisen hypyn jälkeen ohjaajan tuli vaihtaa ohjauspuolta. Tämä viimeinen ja suorin estesarja oli arvatenkin helpoin homma Pörrille. 


Jatkokurssin viimeinen kerta eilen 6.8. aloitettiin taas keppitreenillä. Pörrille kävi taas samoin kuin viime viikolla, eli osa kepeistä jäi aluksi suorittamatta ja eksyipä Pörri kerran jopa pussiinkin. Lopuksi koitettiin vielä häiriintyykö Pörri siitä, kun juoksen sen vierellä kepeissä. Keppien jälkeen kokeiltiin odotusalueella ollutta doboalustaa. 

Myös keinua paukuteltiin viime viikon tavoin. Nyt Pörrillä ei tuntunut olevan mitään ongelmaa keinun suhteen. Kävelipä Pörri jopa pariin otteeseen keinun yläpäähänkin tervehtimään kouluttajaa. 

Keinun jälkeen kokeiltiin taas suorittaa peräkkäisiä esteitä pariin otteeseen. Ensin oli vuorossa hyppy-putki-hyppy loivalla loppukäännöksellä ja sitten hyppy-hyppy-putki-hyppy valssikäännöksellä ja persjätöllä. Lopun sarjat menivät kyllä mielestäni tosi hyvin. Pörri on kyllä lupaava agikoiran alku :)



Jatkokurssi siis päättyi eilen. Jatkon suhteen suunnitelmat ovat vielä hieman auki. Liityimme TAMSK:n jäseniksi viime viikolla ja olemme nyt yrittäneet kysellä mahdollista treenipaikkaan sieltä. Ainakaan vielä ei ole tärpännyt. Pörrin velipuoli on myös yrittänyt houkutella Pörriä YLÖKK:n riveihin treenaamaan. Lisäksi Tähtitekniikan syksyn valmennusryhmään olisi sunnuntaihin asti aikaa ilmoittautua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti