keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Viime aikojen kuulumisia

Viimeiset kaksi postausta ovat olleet enemmän kuvapainotteisia, joten kerrotaanpa vähän viime aikojen kuulumisia. Pörristä on tullut viime aikoina todellakin iso poika. Kokoa alkaa löytyä aikuisen koiran verran ja myös aikuisten koirien elkeet ovat herralle tuttuja. Pörri on ollut koko ikänsä lenkillä semmoinen haistelija nuuskuttelija. Nykyään toisten jättämien pissamerkkien päälle on pakko nostaa omaa jalkaa ja jättää oma pissamerkki. 

Pörri ja Matkalla tulevaan -blogin Luna
Pörrillä on kohta ikää puoli vuotta ja ensimmäisiä murrosiän merkkejä alkaa leijua ilmassa. Pörri on alkanut esimerkiksi komentaa meitä haukkumalla. Pörri on käyttänyt aiemminkin haukkumista huomionhakukeinona, mutta viime viikkoina tämä on lisääntynyt ja saanut uusia piirteitä. Enää ei pelkkä huomio riitä, vaan haukutaan ja tapitetaan suoraan silmiin, vaikka hyvin on tiedossa, ettei sisällä haukuta. Ollaan pyritty olemaan huomioimatta haukkumista ja kääntämään selkä Pörrille sen haukkuessa. Jos haukkuminen jatkuu, ärähdetään välillä kunnolla.


Meillä alkoi Pörrin kanssa viime keskiviikkona myös tokon alkeiskurssi Riikan hauskassa koirakoulussa Hakametsässä. Kurssilla oli meidän lisäksi kolme koirakkoa. Kurssikerta kesti puoli tuntia ja sinä aikana ehdimme harjoitella maahanmenoa ja paikalla oloa. Maahanmeno oli Pörrille tuttua kauraa ja saatiinkin paistatella kurssin priimuksena. Pörri oli nimittäin kurssin nuorin koira, mutta ainoa, joka osasi pelkällä käskyllä maahan. Kurssin puolituntisen aikana alkoi muillakin maahanmeno sujua. Paikallaolo oli suuri pettymys. Ollaan harjoiteltu sitä Pörrin kanssa niin paljon, mutta silti se meni ihan mönkään. Pörri suorituikin tästä kirkkaasti huonoimmin. Laitan tästä suuren osan omaan piikkiini, sillä sähläsin enkä saanut Pörriin hyvin kontaktia. Ollaan nyt harjoiteltu näitä kurssin liikkeitä meidän lähikentällä. Jospa ensi kerralla sujuisi sitten paremmin.


Toko-kurssin jälkeen mentiin Pörrin kanssa Hakametsän koirapuistoon, sillä Janne oli taloyhtiön yhtiökokouksessa. Yleensä käydään koirapuistoissa vain tapaamassa tiettyjä kavereita, mutta nyt oli vähän poikkeustilanne ja mentiin sinne muuten vaan. Hakametsän koirapuistossa on jaoteltu pienet ja isot koirat erikseen. En oikein tiedä, että kummalle puolelle Pörrin kanssa kannattaisi mennä. Pienten puolelta ei oikeastaan koskaan löydy leikkikavereita, sillä siellä on aina jotain rähiseviä mamman mussukka villakoiria, joista ei ole meidän sprintterille juoksukaveria. Isolla puolella taas tuntuu olevan aina jotku tanskandoggien kokoontumiset. Oltiin Pörrin kanssa aluksi pienten puolella, mutta kun isojen puolelta lähti saksanpaimenkoirat ja dogit kotiin ja tilalle tuli pari pitkäkarvaista trikki collieta, siirryttiin isojen puolelle. Collieista Pörri saikin leikkiseuraa, eikä Pörri olisi millään halunnut lähteä puistosta kotiin.


Tänään oltiin tapaamassa pitkästä aikaa Pörrin kaveria Kodaa Härmälän koirapuistossa. Tavataan Kodaa usein juuri Härmälän koirapuistossa, sillä se on melko hiljainen. Tänäänkään puistossa ei ollut kuin yksi pieni koira meidän lisäksi. Koirasta oli paljon leikkiseuraa meidän vauhtikaksikolle.

Meidän shetlanninvesikoira vauhdissa
Ollaan tänään hieman puunattu Pörriä. Harjailin Pörrin koko turkin läpi, leikattiin kynnet ja siistittiin korvakarvat. Ollaan menossa huomenna mätsäreihin ja pitää olla herra siistissä kunnossa. Ollaan nyt harjoiteltu alkuviikko seisomista ja vihdoin eilen löytyi sellainen taktiikka, että seisotus ainakin kotioloissa sujuu. Saapi nähdä miten seisominen huomenna sujuu.

Pörri ja keppi. Niin tuttu näky.
Postauksen kuvat ovat viime viikolta, kun Pörri oli tapaamassa koirakavereitaan.

2 kommenttia:

  1. Näinkö oikein, että ihan ensimäisissä postauksissa, missä esittelitte Pörriä varten ostettuja tavaroita oli Rukkan panta ja talutin? Onko tuo panta kaikista pienin mitä saa vai se vähän isompi? Entä talutin? Onko se kaikista ohuin? Samalla utelisin myös minkä kokoinen tuo Pörrin peti on? Itselleni on tulossa sheltti poika kesän alussa ja pitäisi vielä hankkia peti ja ensimmäinen panta ja talutin ja siksi mietityttää nuo koot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ostettiin Pörrille aluksi Rukkan panta ja talutin. Panta on kyllä ollut tosi hyvä ostos ja sopii Pörrille vieläkin. Koko on tosiaan se pienempi. Talutin oli se ohuempi. Se on pennulle sikäli hyvä, että siinä on pieni ja kevyt lukko. Pörri ei kuitenkaan koskaan oppinut kävelemään noin lyhyessä hihnassa ja nykyään sillä on pidempi ja paksumpi nylon-hihna. Musta se hihnan lukko on vähän hankala kiinnittää pantaan, kun karvat kasvaa. Pörrin peti on kokoa M = 66 x 61 cm.

      Poista