keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Koiranpäivän match show

Pohjois-Hämeen kennelpiiri jaostoineen järjesti koiranpäivän kunniaksi "Tampereelle uusi lastensairaala"- match shown Nalkalan puistossa Tampereella 24.4.2014. Tapahtuman tuotto osoitettiin sen nimen mukaisesti Tampereen uudelle lastensairaalle. Match shown lisäksi puistossa oli TOKO ja flyball näytöksiä sekä erilaisia harrasteryhmiä kertomassa omasta toiminnastaan. TOKO-näytökset oli kyllä hienoa katseltavaa. Paikalla oli myös muun muassa metsästyskoiria, palveluskoiria ja virkakoiria. 

"Isi ota musta paljon kuvia!"
Pörrin lisäksi pienten pentujen sarjassa oli mukana noin 20 koirakkoa. Pienten pentujen tuomarina toimi Kirsi Hartlin. Pörriä ja Marjaa vastaan asettui koirakko, joka oli kuulemamme mukaan pärjännyt aikaisemmin keväällä järjestetyissä mätsäreissä hyvin ja osasimme siten jo varautua siniseen nauhaan. Sininen nauhahan sieltä sitten tulikin. 

"Joko mä saan kohta mennä kehään?"
Pöydällä Pörri oli saanut Kirsiltä paljon kehuja. Pörri antoi kuulemma hyvin hipelöidä itseään. Kirsi tykkäsi paljon Pörrin iloisesta, reippaasta ja avoimesta luonteesta. Pörrin ehdoton valtti mätsäreissä on juurikin sen luonne, johon kaikki tuntuvat ihastuvan. Marja oli kertonut Kirsille, että yksi shelttikasvattaja oli nimennyt Pörrin vispilähännäksi ja Kirsi oli naurahtanut, että osuva nimitys. Jos Pörrillä on oikein hauskaa, Pörri on juurikin sellainen koira, jolla häntä heiluttaa koiraa eikä toisinpäin.

"Iskä, mitä toi täti tekee mulle?"


Videolta näkee selvästi, että seisominen sujui toiselta koiralta huomattavasti paremmin Pörriin verrattuna. Marjan ja Pörrin kävelyssäkin oli pieniä ongelmia, sillä Marja unohti täysin, miten kehässä kuuluu kävellä. Ehkä tämä menee vielä jännityksen piikkiin, mutta jos seuraavalla kerralla sujuisi sitten paremmin.


Sinisten nauhojen kehässä kaikki sinisen nauhan saaneet seisoivat ensin rivissä. Tämän jälkeen koirakot lähtivät parettain kävelemään ees ja taas. Pareittain kävely sopi Pörrille huomattavasti paljon paremmin kuin ringissä kävely. Marja ja Pörri valittiin ensin neljän parhaan joukkoon, joista tuomari sitten päätti lopulta sijoittaa Pörrin neljännelle sijalle.Palkinnoksi saatiin hieno lahjapussi, jossa oli herkkuja niin koiralle kuin omistajillekin. Pörri tykkäsi kovasti pussista löytyneestä luusta ja se onkin jo pian entinen. Herkkujen lisäksi pussissa oli kakkapusseja ja taiteltava juomakuppi.

"Mun eka palkinto! Vähäks oon ylpee itestäni!"


"Anna nyt jo sitä lihapullaa"

2 kommenttia:

  1. Hauska video! Näytään näköjään Ilon kanssa taustalla :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siellä vilahdatte taustalla. Herpaantu vähän itseltäkin keskittyminen, kun näin teidät siellä naapurikehässä. Teki mieli kesken kehän huudella moikat. :)

      Poista