tiistai 15. huhtikuuta 2014

Pörrin mittoja

Pörri täytti eilen 24 viikkoa eli 5,5 kk ja päätettiin taas mitata Pörriä. Päivitin eilen kasvu-välilehteä. Pörrillä on painoa nyt 11,4 kg ja korkeutta 40,5 cm. Korkeuskasvu on nyt selvästi hidastunut, mutta kuten kuvista voi huomata, muuten herra kasvaa.

Lipaston laatikoista ja ovista huomaa, että Pörrin pää on nyt selvästi korkeammalla. Sen huomaa myös namia antaessa. Enää ei juuri tarvitse kyykistyä tai kyyristyä, vaan Pörrin pää ulottuu käden korkeudelle Pörrin istuessa. Myös Pörrin selkä on kasvanut hurjasti pituutta. Varsinkin Pörrin juostessa sen rakenne näyttää hyvin paimenkoiramaiselta. Kropan lisäksi Pörrillä on parissa viikossa kasvanut paljon karvat. Pentukarvaa on tippunut valtavasti ja tilalle on kasvanut hyvin mustaa, sileää ja kiiltävää aikuiskarvaa.

Pörri 24 vk
Pörri 22 vk
Askartelin insinöörin innolla alle kaaviokuvan Pörrin kasvusta. Edellisestä kuvasta, kun loppui jo asteikko kesken. Jos Pörrin kasvu alkaa nyt kovasti hidastumaan, saattaa herra jäädä alle 45 cm.
Pörri on tällä hetkellä melko kiltti, mutta kova tahto ja omapäinen luonne pilkistelevät välillä käytöksessä. Murrosikä ei ole vielä alkanut ja uhmaikä on helpottanut. Ulkoilussa ollaan heitetty flexi romukoppaan ja pidetty sen sijaan Pörriä mahdollisimman paljon vapaana. Pörri pysyy vapaana ollessaan kiltisti ihmisten lähellä, eikä lähde omille teilleen. Pörri myös tulee hyvin käskystä luokse. Hihnana käytetään 2,75 m pitkää nylontalutinta, jonka tilasin netistä. 180 - 200 cm pitkät hihnat ovat Pörrille auttamatta liian lyhyitä. Pidemmällä hihnalla Pörri pääsee hyvin kävelemään ojan pohjia ja ojan penkereitä pitkin. Hihnakävely on hyvällä mallilla. Pörri vetää vain muiden pentujen kanssa kävellessään. Myös toisten koirien ohittaminen sujuu vielä vähän huonosti. Pörri jää usein istuskelemaan ja katselemaan toista koiraa.

Iloinen 5,5 kuukautinen shelttiherra

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti