keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Agilityn alkeet on nyt suoritettu

Pörrin agilityn alkeiskurssi päättyi viime viikolla. Viimeiset treenit aloitettiin kertaamalla tavallista hyppyä ja pituushyppyä. Kuten alla olevasta videostakin voi huomata, Pörrin katse meinaa kiinnittyä vielä enemmän käteeni kuin edessä olevaan esteeseen. Kotiläksynä siis lisää targetille juoksemista. 

Hyppyjen jälkeen koitimme yhdistää aikaisemmin harjoiteltua kontaktin ottamista puomilla. Koira ohjattiin ensin kulkemaan puomia pitkin ja puomin alatuloluiskalla annettiin kontaktin ottamiskäsky. Ensimmäisellä kerralla Pörri osasi hienosti pysähtyä oikeaoppisesti etutassut maassa ja takatassut luiskalla. Toisella kerralla Pörri hyppäsi juuri ennen kontaktipintaa pois luiskalta.

Puomin jälkeen siirryttiin harjoittelemaan keppejä. Harjoituksen tarkoituksena oli ainoastaan totuttaa koira kulkemaan keppien välistä. Varsinaista pujottelua ei kasvavalle koiralle vielä saa tehdä, koska siitä voi aiheutua ongelmia selälle. Tajuttuaan homman ytimen, Pörri juoksenteli hienosti keppien välissä juuri niinkuin pitikin. Ohjaaja kertoi, että keppejä yhdistävä metalli on joillekin koirille aluksi pelottava juttu. Pörrille metalli ei kuitenkaan tuottanut mitään pelkotiloja. 

Odotusaikana kertailimme aikaisemmin opeteltuja asioita, kuten kontaktia, hypyn hakemista ja putkea. Myös näistä löytyy videomateriaalia alla olevasta videosta.

Lopuksi koitimme vielä suorittaa kolme estettä peräkkäin, nämä olivat hyppy-putki-hyppy. Aluksi tehtiin putki-hyppy, sen jälkeen hyppy-putki ja lopulta hyppy-putki-hyppy. Parin yrityksen jälkeen saatiin kolmen esteen sarja lopulta suoritettua onnistuneesti. Myös tässä harjoituksessa huomasi hyvin kuinka Pörri keskittyy enemmän käteeni kuin edessä olevaan esteeseen. Reeniä reeniä.



Nyt kun alkeiskurssi on ohi, nousee esille kysymys, mitäs nyt? No treenaamista kyllä tullaan jatkamaan, se on selvä! Tiedustelimme jo alustavati Tähtitekniikalta jatkokurssipaikkaa. Sopivien ajankohtien kanssa voi nyt heinä- ja elokuussa tosin olla vähän tiukkaa tokon jatkokurssin ja Marjan voittaman pentukurssin takia, mutta eiköhän ne kuviot agilityn jatkon suhteenkin tässä pikkuhiljaa saada selville :)

2 kommenttia:

  1. Moikka, kannattaa suoraan hakea johonkin agility seuraan, sieltä voi saada myös hyviä neuvoja tulevaisuutta varten, jos kisoihin asti olet suuntaamassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitus olisi kyllä liittyä jossain vaiheessa johonkin seuraan. Täällä Tampereella tuo seurapaikka vaan ei ole ihan itsestään selvyys. Ajateltiin, että käydään tuolla Tähtitekniikalla ensin opettelemassa alkeita, jotta seurapaikan saaminen tulevaisuudessa olisi helpompaa. Esimerkiksi nyt syksyllä järjestettävissä Tamskin karsinnoissa olisi sitte paremmat mahdollisuudet pärjätä. Eikä tässä nyt vielä mikään kiire ole, koska Pörrillä on kuitenkin vasta 8kk ikää :)

      Poista