tiistai 22. heinäkuuta 2014

Agilityn jatkokurssi

Kuten edellisessä agilitypostauksessa jo mainitsin, tiedustelimme Tähtitekniikalta mahdollisesta jatkokurssista. Muutaman sähköpostin jälkeen saimme sovittua sopivat ajankohdat ja Pörri aloitti jatkokurssin 9.7. 

Ennen jatkokurssin alkua kävimme kuitenki tekemässä yhden "irtotreenin" 4.7., jonka kooste löytyy ensimmäisestä videosta. 


Treeneissä harjoiteltiin aluksi hyppyesteen takaakiertoa. Harjoittelu aloitettiin ohjaamalla koiraa aluksi esteen ohi ja sen jälkeen kutsumalla sitä tulemaan esteen yli. Näiden agilityvideoiden avulla huomaa kyllä todella hyvin kuinka paljon omaan ohjaamiseen tarvitsee kiinnittää huomiota. Olenkin nyt yrittänyt lisätä ohjaamiseen enemmän vartalonliikettä ja nopeutta, jotta Pörrin olisi helpompi lukea, mitä haluan sen tekevän. Nuo ensimmäiset takaakierrot on kyllä aika järkyttävää katsottavaa. Voiko ihminen ohjaaminen enää aneemisemmalta näyttää?! Ja sitten takaisin treeneihin. Kun koira oli ymmärtänyt, mitä takaakierrolla haetaan, koitettiin se tehdä putken jälkeen. Putki pelotti Pörriä jostain syystä ihan kamalasti aluksi. Parin läpimenon jälkeen Pörri oli taas kuitenki sujut putken kanssa ja onnistuimme tekemään pari hyvää putki-takaakierto harjoitusta.

Myös keppejä harjoiteltiin lisää. Kuten putken kanssa, myös kepit tuntuivat olevan Pörrille kovin pelottavia. Pörri onnistui lopulta tekemään ainoastaan pari täydellistä suoritusta. Muuten mentiin keppien vierestä.

Treenien lopuksi harjoiteltiin vielä kolmen peräkkäisen esteen (putki-hyppy-hyppy) suorittamista. Kahden peräkkäisen esteen suorittaminen sujui Pörriltä helposti, mutta kolmannen kohdalla Pörri tuntui seuraavan vielä liikaa kättäni. 

9.7. koitti sitten varsinaisen jatkokurssin ensimmäinen treenikerta. 


Hallin odotusalueelle oli tällä kertaa rajattu enemmän tilaa ja aseteltu esteitä odotusajalla treenaamista varten. Hyödynsimme tämän mahdollisuuden ja treenailimme myös odotusajalla melko paljon.

Ensimmäinen varsinainen harjoitus koski valssikäännöstä. Aluksi tehtiin muutama kuivaharjoitus ja tämän jälkeen yritettiin suorittaa putki-hyppy-hyppy-valssikäännös-hyppy. Alun putki-hyppy-hyppy -harjoitus sujui Pörriltä hyvin. Valssikäännöksen kohdalla Pörri ei sitten enää meinannut osua hyppyihin millään. Odotustauolla harjoiteltiin vielä lisää putki-hyppy-hyppy -sarjaa.

Lopuksi tutustuttiin vielä keinun alastuloon. Harjoituksen tarkoitus oli totuttaa koira kontaktia otettaessa keinun "pamaukseen", joka aiheutuu keinun osumisesta maahan. 

Näiden agilityyn liittyvien postausten julkaiseminen on nyt valitettavasti päässyt viivästymään muiden kiireiden takia. Koitan jatkossa saada julkaistua treenipostauksia vähän nopeammalla aikataululla :) Muistaisi sitten paremmin, mitä kaikkea treeneissä tehtiin. Nytkin on jo hyvin mahdollista, että jotain treeneihin liittyvää unohtui kertoa.

1 kommentti:

  1. Super pörri ja super osaava ohjaaja!
    ps teidät on haastettu http://helihepat.blogspot.fi/2014/07/ja-lisaa-haasteita.html

    VastaaPoista