maanantai 28. heinäkuuta 2014

Ensimmäinen oikea agilityrata ja iki-ihanat koirakaverit

Kerrataanpas taas agilitykuulumisia. Aloitetaan tämä postaus käymällä ensin läpi 14.7. olleet treenit (tai se osa mitä siitä on muistissa). Treenit aloitettiin harjoittelemalla olanyliheittoa eli sokkaria eli persjättöä. Persjätössä koiran ohjauskäsi vaihdetaan jättämällä koira selän taakse. Pörri tuntui ymmärtävän persjätön idean nopeasti.

Persjättöjen jälkeen tutustuttiin renkaaseen. Pörri kulki heti alusta saakka oikeaoppisesti renkaan läpi eikä yrittänyt kulkea renkaan ja telineen välistä. Mikäli Pörri ei mennyt renkaan läpi, kiersi se koko esteen. 

Lopuksi koirille annettiin vielä mahdollisuus hieman irrotella hyppy-muuri-hyppy esteillä. 


21.7. järjestetyissä treeneissä pääsimmekin sitten kokeilemaan ensimmäistä oikeaa agilityrataa. Treenit aloitettiin (kisojen tapaan) rataantutustumisella. Kävimme ensin itse radan läpi, jonka jälkeen kouluttaja antoi vielä vinkit, miten missäkin kohtaa ohjaus kannattaa suorittaa. Rataan oli sisällytetty monta aikaisemmin harjoiteltua juttua kuten valssi ja persjättö. Rata koostui yhteensä 15 esteestä ja se suoritettiin n. 5 esteen jaksoissa. Aluksi suoritettiin hyppy-putki-hyppy-(valssi)-hyppy. Tämän jälkeen hyppy-pussi-hyppy-hyppy-putki. Ja lopuksi vielä hyppy-(persjättö)-hyppy-muuri-putki-takaakierto. Pörri suoriutui yllättävän hyvin esteistä. Itselläni on (nyt videon nähtyäni) kehitettävää ainakin ohjauksen ajoituksen kanssa.


Sitten koittikin 23.7. ja treenit, joiden sujumiseen osasin valmistautua jo pienellä varauksella. Samoihin treeneihin oli nimittäin tulossa Pörrin shelttikaverit Halla ja Vili. Kyllähän Pörri sitten ensimmäiset 10 sekunttia jaksoikin keskittyä vuorollaan, ennenkuin kirmasi leikkimään kavereidensa kanssa. Pörrin treeneistä ei kavereiden takia tahtonut tulla oikein mitään. Koitimme kouluttajan kehoituksesta olla huomioimatta ja piiloutua Pörriltä sen yrittäessä päästä kavereidensa luokse. Pienen hetken päästä Pörrille sitten iskikin paniikki, että mihin kaikki hävisi. Tämän jälkeen Pörri tajusi onneksi keskittyä paremmin ja saatiin muutama onnistunutkin harjoitus tehtyä. Treenit jäivät tällä kertaa myös hieman tavallista lyhyemmiksi kovan helteen vuoksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti