torstai 29. toukokuuta 2014

Velipoikaa tapaamassa

Helatorstaiaamulla ajeltiin kohti Lempäälää, jossa asuu Pörrin "pikku"veli Riku. Riku oli aikoinaan pentueen selvästi pikkuisin ja Pörri pentueen suurin. Oli mielenkiintoista nähdä, millainen kokoero nuorilla miehillä oli nykypäivänä ja olihan sitä kokoeroa melkoisesti. Rikun säkä on nyt 30 cm tienoilla, kun Pörri on jo yli 40 cm. Rikusta on kasvanut omistajan mukaan melko pieni, mutta pippurinen kaveri. Aluksi Rikua taisi hieman jännittää, kun Pörri oli niin paljon isompi. Pörri on siitä huono leikkikaveri, että sillä saattaa olla hieman liian rajut otteet pienempiään kohtaan. Onneksi ajan myötä veljeksille löytyi leikkien suhteen yhteinen sävel. Pörri juoksi pallon perässä ja Riku Pörrin perässä.


Riku lenkkeili omaan tahtiinsa

Ääää vitsit mulla on kivaa



Riku muistutti hämmästyttävän paljon Pörriä pikkupentuna. Pörrihän oli kooltaan Rikun luokkaa noin 12 viikkoisena. Rikulla oli vielä melko paljon pentukarvaa, mikä vielä osaltaan lisäsi pikkupentuvaikutelmaa. Mielestäni poikien ruumiinrakenne ja tietynlaiset eleet ja liikkeet olivat hyvin samankaltaisia. Yhtä kuvaa jouduin katsomaan pariinkin kertaan, että erotin kumpi siinä seisoskeli pää puskassa. Kasvojen väritystä lukuunottamatta poikien väritys on melko samanlainen. Rikulla on hieman vähemmän ruskeaa kuin Pörrillä.





Hiekka vain pöllysi, kun veljekset vetivät rallia



Eikai vaan veljekset kyseessä?

Pörri matki jo Rikun korvamuodinkin
Lepohetki trampoliinin alla
Oikein reippaita, avoimia ja rohkeita olivat molemmat pojat. Aika kului kuin siivillä jutellessa agilitystä, tokosta, pentukursseista, luonnetesteistä, koirien luonteista, pennuista, sisäsiisteydestä ja kaikesta muusta koiriin liittyvästä asiasta. Rikun kotoa löytyi myös pari muuta Svarzekoksin kasvattia eli saksanpaimenkoirat Armi ja Bono, joista ei valitettavasti tullut yhtään kuvaa.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Sanoppa muuta! Sheltit on kyllä hauskoja, kun niiden koko voi vaihdella jo pentueen sisällä näin paljon. :)

      Poista