keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Tokat tokotreenit

Tänään oli vuorossa alkeistokon toinen kurssikerta. Treenailemme Pörrin kanssa siis Riikan hauskassa koirakoulussa Hakametsässä. Ensimmäisellä kerralla harjoittelimme maahanmenoa ja paikalla oloa. Tämänkin kurssikerran aluksi harjoiteltiin maahanmenoa ja katsottiin miten kukin oli edistynyt. Pörrille maahanmeno on jo ihan peruskauraa. Sen jälkeen otettiin vihdoin seuraamista. Seuraamista piti harjoitella jo edellisellä kerralla, mutta ei sitten ehditty. Seuraamiseen ei saatu Pörrin kanssa mitään spesiaaleja vinkkejä, vaan Pörrin seuraaminen on kuulemma hyvää. Seuraamisharjoittelun kylkeen opeteltiin myös täyskäännöstä. Ollaan Pörrin kanssa kääntymistä jo hieman treenattukin ja se sujui hyvin. Meidän päivittäinen pieni kotitokohetki näkyy selvästi Pörrin osaamisessa.


Kokonaisuutena voisi sanoa, että tuolla kurssilla ei ole tullut hirveästi mitään uutta. Pörristä olen oppinut paljonkin. Tämän päivän tärkein kotiläksy on ehdottomasti kontaktiharjoitukset. Pörri jaksaa keskittyä muhun vain pieniä hetkiä kerralla. Tänään Pörri oli sikäli tosi ärsyttävä, että tunnuin olevan Pörrin mielestä ihan supertylsä täti. Pörrin mielestä ohikulkevien ihmisten ja autojen tuijotus oli paljon mielenkiintoisempaa kuin katsekontaktia hakeva mamma. Pentuna palkkasin Pörriä paljonkin katsekontaktista, mutta nyt olen laiskistunut ja se näkyy. Pörri ei hoksaa edes aina hakea katsekontaktia. Se kyllä totelee useimmiten ilmankin katsekontaktia, mutta varmimmin se tottelee kontaktissa. Pitää alkaa palkata Pörriä siitä, että se ylipäätänsä ennen käskyä katsoo minuunpäin. Tätä olisi hyvä treenailla myös jossakin vilkkaassa paikassa. Pitänee mennä Pörrin kanssa joku päivä keskustaan pyörimään.



Tokoilun jälkeen käytiin vielä nopeasti Hakametsän koirapuistossa pienten puolella. Pörri löysi yhdestä terrieristä itselleen mieluisan leikkikaverin. Kotiin päästyämme käytiin vielä pienellä kävelyllä ja tokoiltiin loput namit lähikentällä. Loppuilta on menny päikkärien, leikkimisen ja luun syönnin merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti