tiistai 25. marraskuuta 2014

Tuplatokot osa 2

Maanantai Koirakoutsi

Seuraamisen eri nopeudet

- juoksu
Pörri jätätti juoksussa ja oli ihan ulapalla. Tehtiin tätä kesällä aika paljon, mutta nyt ei oltu tehty pitkään aikaan juoksua ja se näkyi. Paikka seilasi ja Pörri jätätti.

- hidas kävely
Vau! Kouluttajakin haukkoi henkeään. Varmaan Pörrin parasta seuraamista ikinä. Voi olisipa seuraaminen muulloinkin tämmöistä. Pörrillä oli intensiivinen kontakti ja hyvä vire.

Liikkeestä maahanmeno
Pörrin ehdoton bravuuri. Tehtiin ihan ensimmäistä kertaa liikkuroitu kokonainen suoritus. Tämä taitaa olla meidän ihka ensimmäinen kokonainen kisaliike. Nyt vaan pitää kiinnittää huomiota, että Pörri ei opi liikaa ennakoimaan.

Kaukokäskyjen istu-maahan-istu -vaihdot
Pohdittiin kouluttajan kanssa, että onko Pörrin omituinen tapa kipristää varpaita maahanmenossa liikkumista ja todettiin, että ei ole. Nyt vaan pitää pysyä tarkkana, että liike pysyy pelkkänä varpaiden kipristelynä, eikä kasva tassujen siirtelyksi.

Luoksetulo
Meni ihan täysin päin mäntyä. Lelun sijaan Pörri juoksi kaverinsa Nanon luokse. Viime viikon tiistaina Tamskin tokoissa nähtiin Pörriltä monta aivan mahtavaa luoksetuloa, mutta nyt taisi Pörri olla niin väsyksissä, ettei se jaksanut enää yhtään keskittyä.


Tiistai Tamsk

Ruutu
Olen vienyt aiemmin ruutuun lelun, mutta se on toiminut vähän huonosti. Otinkin tänään mukaan namikipon, joka vietiin Pörrin kanssa yhdessä ruutuun. Pörri oli ruudun ulkopuolella ihan into piukassa ja odotti lupaa mennä ruutuun. Kun vapautin Pörrin se juoksi melkoista haipakkaa ruudun keskelle ja namikipolle. Tämä oli ehdottomasti toimiva keino.

Nouto
Nouto on meillä junnannut jo kauan täysin paikallaan. Saatiin tänään ihan uudenlaisia neuvoja, jotka tuntuivat Pörrille toimivilta ja lähdetään nyt viemään noutoa eteenpäin näillä neuvoilla. Noutopostausta luvassa tulevaisuudessa...

Kontakti ja yhden askeleen siirtymät
Sujuivat Pörriltä hyvin ja saatiin erityiskehuja siitä, että palkkaan Pörriä oikeaan paikkaan, jolloin Pörrin paikka pysyy hyvänä.

Lisäksi treenattiin omatoimisesti jääviä, luoksetuloja ja paikkamakuita.


Mitä pitäisi treenata kotosalla:
- Noutojutut
- Paljon liikkeellelähtöjä, jotta Pörrin kontakti ei tipahda ensimmäisen askeleen kohdalla
- Seuraamista eri nopeuksilla
- Liikkeestä maahanmenoja niin, että palkka ei tule heti maahanmenon jälkeen
- Kaukokäskyjen käsimerkkejä
- Luoksetuloja hallissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti