perjantai 5. joulukuuta 2014

Onnistumisen tunteita agilityssa :)

Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, ostimme loppuvuoden valkkupaikan Koirakoutsilta.

Jo ensimmäisissä treeneissä sain ohjaajalta paljon hyviä vinkkejä omaan ohjaamiseeni ja Pörrin palkkaamiseen, mihin ei ole kauheasti tullut kiinnitettyä huomiota. Olen palkannut Pörriä aikaisemmin treeneissä hyvin paljon nameilla. Kouluttaja kehotti palkkaamaan Pörriä huomattavasti enemmän lelun avulla ja se onkin nyt tuntunut Pörrille paljon paremmalta vaihtoehdolta. Lisäksi treeneissä oli paljon puhetta siitä, kuinka minun tulisi kiinnittää enemmän huomiota ohjaamiseeni.

Koirakoutsilla treenasimme pienen ratapätkän avulla takaaleikkausta. Kouluttaja kuitenkin totesi takaaleikkauksen olevan Pörrin tapauksessa huono vaihtoehto, koska Pörri oli niin nopea. Takaaleikkaus vaihdettiin valssiin, joka toimikin paljon paremmin. Pörrillä oli taas pientä putkikammoa, mutta siitäkin päästiin sitten lopulta yli. Lopuksi harjoiteltiin vielä peräkkäisten hyppyjen suorittamista siten, että rytmitin ohjaamistani. Videosta näkee hyvin, miten Pörri juoksi kolmannen hypyn ohi, mikäli en rytmittänyt ohjausta. 


Seuraavat treenit olivat taas SDP:lla. Treeneissä keskityttiin tällä kertaa keppeihin. Pörri teki nyt vasta toista kertaa varsinaisia keppejä ja yllätti meidät kyllä täysin tekemisellään! Pörrin tajuttua homman nimen, ei siihen meinannut tulla loppua ollenkaan. Edelliskerralla ollutta putkikammoa oli havaittavissa tälläkin kertaa.


Toisissa Koirakoutsin treeneissä harjoiteltiin erilaisia käännöksiä. Odotin hieman pelonsekaisin tuntein, mitä treeneistä tulee kun näin kouluttajan tekemän radan. Radassa oli monta uutta juttua, mitä ei oltu Pörrin kanssa vielä aikaisemmin harjoiteltu. Kouluttajan ohjeilla sain ohjauskuviot kuitenkin suurinpiirtein kohdilleen ja eikun kokeilemaan. Yllätys oli suuri, kun Pörri tekikin sen mitä halusin, eikä alkanut heti komentamaan, että "Koita nyt saateri ohjata mua kunnolla!". Tuli pitkästä aikaa vahva tunne siitä, että ehkä meistä vielä jotain tulee :)

Videon alussa oli kameran asetuksiin jäänyt vahingossa supeshidastus-toiminto päälle. Sen johdosta videon alkuosassa valot räpsyvät eikä ääntä ole. Videolta näkyy myös hyvin, kuinka Pörri välillä viihdyttää itseään suorittamalla esteitä itsekseen, sillä välin kun keskustelen kouluttajan kanssa :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti