sunnuntai 21. joulukuuta 2014

365 päivää Pörriä

Tänään on suuri päivä. Tänään tulee tasan vuosi siitä, kun pieni pallero muutti meille. Vuosi on ollut tapahtumarikas ja siihen on kuulunut monenlaisia tunteita. Tämän vuoden aikana Pörri on osoittanut olevansa ihan huikea persoona, jonka kanssa eläessä tosikommankin ihmisen on pakko opetella ymmärtämään huumoria. Pörri on koira, joka saa tempauksillaan nauramaan niin oman väen kuin vieraat ja treenikaveritkin. Pörrin ensimmäisestä elinvuodesta saisi vaikka kirjan, mutta onneksi sellaista ei tarvitse kirjoittaa, sillä tänne blogiin on ikuistettu suuri määrä ensimmäisen vuoden merkittävimmistä  tapahtumista. Viime aikoina blogi on pyörinyt paljolti treenikuulumisten ympärillä ja arki-Pörri on jäänyt vähemmälle, mutta korjataanpa tilanne.

Pörrin ensimmäisiä hetkiä meillä.

Nukkuminen

Pörri rakastaa nukkumista ja nykyään se ei juuri tee muuta kuin nukkuu. Meidän naapurin mummo ihmetteli, että miten Pörri voi nukkua kaikki työpäivät, iltanokoset ja sitten vielä koko yön siihen perään. Kyllä se vaan voi. Pörri on tunnettu hassuista nukkuma-asennoista ja sen voi bongata nukkumasta mitä eriskummallisemmista paikoista mitä eriskummallisemmissa asennoissa. Pörrin yksi ehdoton suosikkiasento on kyljellään kintut ojossa, mutta toinen suosikki on selällään esim. seinää vasten ja kintut levällään siten, että pallit tuulettuu hyvin. Nukkuessaan Pörrillä on usein onnellisen tyytyväinen virne naamalla. Välillä unissa taidetaan käydä hurjia rusakkojahteja, sillä sen verran rytmikkäästi tassut kipristelevät.


Ulkoilu

Pörrin mielestä koskaan ei voi ulkoilla liikaa. Pörri aina heti valmis lenkkikaveri. Se on häntä viuhuen lähdössä ulkoilemaan vaikka keskellä yötä kesken unien. Pörrin mielestä aina on myös hyvä sää ulkoilla. Sitä ei haittaa tuuli eikä sateet. Omistajat vannovatkin pyhästi goretexin nimeen. Pörrille mikään lenkki ei ole tarpeeksi pitkä vaan aina voisi heittää vielä toisen kierroksen. Usein Pörrin saakin miltei kiskoa hihnasta vetämällä sisälle.Ruoka

Pörrin suuri intohimo. Pörrin mielestä koskaan ei voi olla liian kylläinen. Aina on hyvä aika syödä. Nappulat on sontaa ja vihannekset tarkoitettu jäniksille. Lihaa sen olla pitää. Mielellään vieläpä naudan sisäfilettä tai kanan kivipiiraa. Parasta maustettuna suolalla ja mustapippurilla. Myös erilaiset taikinat ovat Pörrin mieleen ja kaveri onkin melko näppärä nuolemaan vispilöitä ja taikinakulhoja. Ahneudestaan johtuen Pörri on innokas keittiöapulainen, joka kauniilla ruskeilla nappisilmillään tykkää tuijotella ruokaa laittavaa isäntää tai emäntää.

Treeneissä namit on pomminvarma keino saada Pörri tekemään mitä vaan. Useimmiten treeninameina meillä on kanan kivipiiraa, joka varsinkin juuri keitettynä saa Pörrin ihan hurmioon. Myös B-luokan namit kelpaavat. Nami kuin nami.

Kuopat

Kuoppien kaivaminen on ihan superjuttu. Pörrin kuopat on yleensä aika pieniä, mutta niitä ilmantuu useita ja yleensä keskelle nurmikkoa. Pörristä saa myös innokkaan puutarha-apulaisen, joka kaivaa kukkapenkkiin nopeasti 20 cm syvän istutuskuopan uudelle kukalle. Myös ruohonleikkurin jahtaaminen kuuluu tämän puutarhaapulaisen toimenkuvaan.

Kepit

Pörrin mielestä paras asia maailmassa heti ruuan ja nukkumisen jälkeen on kepit. Paras keppi on mahdollisimman iso ja hankala kantaa. Mielellään ainakin 2 metriä pitkä ja ranteen paksuinen. Mutta keppi kuin keppi käy. Varsinkin, jos se keppi lentää. Pörrille kepit ovat sydämenasia ja suuren intohimon kohde, joten aikalailla kaikki kahnaukset toisten koirien kanssa ovat syntyneet keppien omistussuhteita ratkottaessa.

Uiminen

Pörri on aivan pienestä asti tykännyt paljon vedestä. Pienempänä Pörri tuli suihkun alle seisomaan, kun itse kävi suihkussa. Ulkona Pörri löytää varmasti sen ainoankin kuralätäkön. Pörrin mielestä kuralätäköitä ei kuulu kiertää, vaan kävellä keskeltä läpi. Viime kesänä Pörri ihastui uimiseen ja siitä kuoritui kesänmittaan melkoinen vesipeto, jota ei meinannut saada mitenkään vedestä pois.


Saunominen

Pörri on saanut meiltä lempinimen saunakoira, sillä Pörri rrrrakastaaa saunomista. Jos erehtyy avaamaan saunan oven, kun Pörri on sikeässä unessa, salamaa nopeammin se on paikalla kiipeämässä parveen. Mieluiten Pörri istuskelee alalauteella ja hiippailee saunasta itsekseen pois, kun tulee liian kuuma. Pörri on aika perinteinen
suomalainen saunoja. Pörrin mielestä saunassa pitää istua hiljaa ja tuijottaa kiuasta. Jos löylyä ei heitetä tarpeeksi, voi mulkaista kiukkuisesti kanssasaunojia. Jotta saunaan varmasti pääsee mukaan, pitää itse olla kärppänä paikalla ja mielellään olla jo heti ensimmäisenä saunan lauteilla istumassa. Jos herra meinataan jättää saunan ulkopuolelle, tehokkain keino päästä sisään on sydäntäriipivä ulvonta.

Hassuttelu

Hassuttelu on Pörrin mielestä parasta silloin, kun omistajat ovat oikein väsyneitä ja kiukkuisia. Yksi hassu asento ja ilme saa hetkessä apeimmankin mielen rämähtämään naurunremakkaan. Omistajien nauru tuntuu olevan Pörrille paras palkinto kaikesta hassuttelusta. Pörri on keksinyt, että paras keino kerjätä huomiota on heittäytyä selälleen keskelle lattiaa, möyriä ja pitää samalla epämääräistä mouruavaa mörinää.

Pörri on koira, jolle ei voi olla pitkävihainen, sillä se kyllä keksii parhaat keinot lepyttää omistajansa. Lähestymistapana voi olla hassuttelu tai vieno lipaisu poskelle tai käteen. Tämän jälkeen, kun omistaja on lepytetty, on aika sulattaa sen sydän ryömimällä syliin ja laittamalla poski omistajan sydäntä vasten.


Kaverit

Pörrin mielestä painikaverit ovat vaan ihan parasta. Suuret kiitokset kaikille Pörrin kavereille ja heidän omistajilleen tästä kuluneesta vuodesta. Pörrin myötä meille Jannen kanssa on avautunut ihan uudenlainen maailma, johon on kuulunut paljon naurua ja hyviä yhdessä vietettyjä hetkiä. Kiitos myös tämän blogin lukijoille. Olette meille tärkeitä. <3

4 kommenttia:

 1. Taitaa toi hassuttelu olla shelteillä rodunomaista.. Nukkuma-asennot ja ulkoilu on kyllä meillä ihan samanlaista kun teilläkin. On nää vaan ihania otuksia :D

  VastaaPoista
 2. Olipa ihana postaus! Hymyilytti lukeissa ♥
  Tästä juuri näkee sen, että koira on ensisijaisesti perheenjäsen ja vain pienen osan ajasta se treenikaveri (vaikka treeneistä tuleekin aktiivisemmin kirjoiteltua!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! :) Joku viisas joskus sanoi, että kotikoiran tehtävä on koiran tehtävistä arvokkain. Harrastuskoirakin on kuitenkin suurimman osan ajasta tavallinen kotikoira, joka huiskuttaa häntäänsä töistä tulevalle omistajalleen, nuolee kyyneleitä omistajan poskilta, kun asiat menevät päin seinää, käpertyy kainaloon, kun molemminpuolinen hellyydenkipeys iskee, innostaa omistajaansa lenkille, vaikka ulkona sataa vettä vaakasuoraan ja varastaa sukat silloin, kun olisi kiire töihin jne. Enää en voisi kuvitella elämää ilman koiraa. :)

   Poista