sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivä

Meidän itsenäisyyspäivä kului tänäkin vuonna varsin rennoissa merkeissä kotosalla. Meillä on Jannen kanssa ollut viime aikoina molemmilla ihan hirveä hässäkkä töissä ja ollaan molemmat painettu melko pitkää päivää. Sellaiset päivät, jolloin ei tarvitse tehdä mitään, ovat suurta arjen luksusta. Itsenäisyyspäiväaamu alkoikin sillä, että nukuttiin koko porukan voimin pitkään. Aamupäivällä aloitettiin leffamaratoni ja katsottiin Nälkäpeli trilogian toinen osa Vihan liekit. Elokuva kesti 2,5 tuntia, minkä jälkeen olikin jo lounasaika. Nälkäpelin jälkeen katsottiin vielä toinen leffa Valekytät, joka oli kyllä hauska leffa. Pörristä on tullut ihan tosi kova nukkuja. Se ei kotona tee juurikaan mitään muuta kuin nuku. Eilenkin Pörri nukkui lähestulkoon koko päivän.


Leffamaratonin jälkeen lähdettiin pidemmälle iltalenkille ja kiivettiin korkealle kukkulalle, josta nähtiin Tampereen keskustaan. Keskustassa Ratinan suvannossa ammuttiin perinteinen itsenäisyyspäivän ilotulitus. Paukut kuuluivat melko vaimeina sillä kukkulalta oli matkaa keskustaan useita kilometrejä. Aluksi Pörri ei reagoinut paukkuihin mitenkään, mutta kun pauke vain jatkui ja jatkui ja Pörrille tuli jo vähän tylsää, kun seisottiin niin pitkään paikallaan se haukahteli muutamaan otteeseen, mitä ihmettä täällä tapahtuu. Ilotulitus kesti kaiken kaikkiaan 10 minuuttia ja oli huikea valoshow, sillä kukkulallekin asti näkyi kiitettävä määrä raketeita. Ilotulituksen jälkeen jatkettiin lenkkiä ja toisesta suunnasta ammuttiin vielä pari rakettia. Näihin raketeihin Pörri ei reagoinut millään tavalla. Uutena vuotena Pörri saa varmuuden vuoksi pysyä tiiviisti sisällä, ettei aiheuteta koiralle turhaa ylimääräistä stressiä.


Loppuilta kuluikin sitten tiiviisti television äärellä, kun katseltiin Linnan juhlia ja makailtiin koko perheen kesken olkkarin pörrömatolla. Ihanaa kiireetöntä yhdessäoloa! Linnan juhlista jäi sikäli hyvä mieli, sillä juhliin oli kutsuttu tosi paljon vapaaehtoistyöntekijöitä. Mm. Rescueyhdistys Kulkurit ry:n puheenjohtaja oli kutsuttujen listalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti