maanantai 15. syyskuuta 2014

Treenikuulumisia

Treenikuulumiset viikonlopulta ovat melko hiljaiset, sillä pidettiin koko viikonloppu taukoa kaikesta treenaamisesta. Perjantai-illalla tehtiin pienet tokot lähikentällä. Pörrin seuraaminen oli varmaan parasta, mitä se on koskaan ollut. Nyt tämän viikon tiistaina meillä alkaakin Koirakoutsin kolmen kerran tehotreeni seuraamiseen. Jännityksellä jo odotan, mitä tuleman pitää. Lauantaina käytiin koirakamujen kanssa Hervannassa Makkarajärvellä lenkkeilemässä. Alla reissulta yksi kuva, joka ehti jo herättämään Facebookissa hilpeyttä. Sunnuntaina vain huilittiin.

Pojat pohdiskelee lihapullan syvintä olemusta.
Käytiin tänään ostamassa Biltemasta Pörrille 25 m liina. Nyt voi tokoilla hieman häiriöisemmissäkin paikoissa, eikä tarvi pelätä, että herra lähtee omille teilleen. Käytiin testaamassa liinaa äsken ja Pörri ottaa siitä yllättävän vähän häiriötä. Pimeys tuntuu olevan Pörrille selvästi pahempi häiriö ja mörköjä näkyykin joka puskassa.

Ajattelin tehdä pientä yhteenvetoa mun ja Pörrin treenaamisesta. Viime aikoina meillä on työstämisen alla ollut seuraavia juttuja:

- nopea innokas luoksetulo ja luoksetulo suoraan sivulle
Olen tehnyt kahdenlaisia luoksetuloja: sellaisia, joissa painotetaan paljon vauhtia ja sellaisia, joissa Pörri osaisi tulla vauhdilla suoraan sivulle. Sivulle tulon olen edelleen tehnyt namiavusteisesti, sillä ilman namia vauhti helposti hyytyy.

- seuraamisessa oikea paikka ja mielentila
Pörri pitäisi saada paljon innokkaammaksi seuraamisessa ja musta tuntuu, että ollaan tässä päästy paljon eteenpäin aivan lähiaikoina.

- liikkeestä maahanmenossa vartaloavun häivytys
Joudun ehkä vielä vähän kumartamaan tai hidastamaan vauhtia käskyn jälkeen, mutta olen jo siirtynyt Pörrin edestä sivulle. Tämän hiominen jatkuu edelleen.

- paikkamakuu ja yleisesti odottaminen ja paikallaan pysyminen
Tämä vaatii paaaaaaljooon treeniä yhä edelleen.

- kapulan pito
Tätä ollaan vähän aloiteltu.

- kontakti
Tässä vielä paljon petrattavaa, mutta paljon menty eteenpäin.

- rauhoittuminen
Pörri nostaa nopeasti kierroksia ja alkaa hermoilla. Vireen hallinta pitää saada paremmaksi ja treenipaikalla pitää oppia rauhoittumaan.

Seuraavaksi olisi tarkoitus treenata näitä:

- luoksetulojen parantaminen arkielämässä ja häiriössä
Niin mites se arkitottelevaisuus..

- paikkamakuu: matkan kasvattaminen, ajan kasvattaminen, entistä häiriöisemmät paikat
Pörri tulee helposti häiriöisessä paikassa hieman hermostuneeksi. Paljon toistoa.

- seuraamisessa pidemmät matkat ja käännökset
Tähän saadaan varmaan apuja Koirakoutsilta.

- liikkeestä seisomisen harjoittelu
Tätä itseasissa ihan vähän treenailtiin tänään olkkarissa. Ensin pitäisi saada Pörri ymmärtämään, mitä tarkoittaa sana seis.

- noudon opettaminen
Tämä voi olla vaikein tokoliike Pörrille. Tähän tarvitsisin paljon hyviä oppeja.

- Pörrin oma-aloitteisuuden lisääminen
Pörrin huono puoli on se, että Pörri tarjoaa heikosti itse mitään. Mun pitäis paljon enemmän rohkaista Pörriä olemaan aktiivisempi ja tarjoamaan itse entistä enemmän esim. katsekontaktia.

- kontakti
Meidän ikuisuustreenattava. Tähän olisi pitänyt kiinnittää paljon enemmän huomiota pikkupentuna.

- rauhoittuminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti