keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Leppoisa viikonloppu

Tässä meidän viime viikonlopun kuulumisia näin jälkikäteen. Käytiin Pörrin kanssa lauantaiaamuna taas tuttuun tapaan rauhallisella aamukävelyllä. Kierrettiin aamulenkki läheisen hiekkakentän kautta ja käytiin kentällä treenailemassa toko-liikkeitä. Harjoiteltiin seuraamista, noutoa, luoksetuloa, paikkaistumista ja sivulletuloa.

Lauantaina käytiin lisäksi tuttuun tapaan Mustin ja Mirrin pentupaineissa. Pentupainit on jaoteltu kahteen osaan siten, että pienet pennut on ensin ja sitten on isojen vuoro. Ollaan tähän asti viihdytty enemmän pienten pentujen vuorolla, koska isojen leikit saattavat olla melko rajuja. Tällä viikolla pienten pentujen vuorolla olikin vain pari 8-12 viikkoista spanielin pentua. Pörri yritti leikkiä pentujen kanssa nätisti pelkällä etutassullaan, mutta silti Pörri oli sen verran raju, ettei toinen spanieli tykännyt. Otinkin Pörrin pois kehästä ja odotettiin, jos isojen vuorolle tulisi sopivia leikkikumppaneita. Isojen vuorolle tulikin ainoastaan australianpaimenkoirapentu Bertta, jonka kanssa Pörri on leikkinyt monta kertaa aina 9 viikkoisesta asti. Bertta ja Pörri saivatkin rauhassa painia reilut puoli tuntia. Bertta ja Pörri ovat syntyneet muuten samana päivänä. Kaverusten kokoero ei ole mikään kovin suuri ja kokoero on pysynyt melko samana koko ajan.

Pörrin erittäin ärsyttävä magnustiasento, josta pitäisi päästä eroon.
Uskoisitteko muuten, että tuo hoikka poika painoi Mustin ja Mirrin vaa'alla lauantaina 9,7 kg?! Pentupaineissa oli paikalla myös eläinlääkäri, jolta voi kysellä mieltä askarruttavia asioita ja kysyin Pörrin painosta. Pörrihän on sheltiksi ihan hirmu painava. Eläinlääkäri tunnusteli Pörriä ja sanoi, että herra on oikein sopusuhtaisen oloinen eikä ylimääräistä ole.

Pörrin leikkikaveri.
Sunnuntaina päätettiin heti aamusta lähteä Pyynikille kävelylle poikien kanssa. Pörrillä oli tällä kertaa koirakaverina australianpaimenkoira Data. Pörri ja Data eivät olleet nähneet toisiaan pitkään aikaan ja pojilla olikin melkoinen tohina päällä. Kun nähtiin eilen Dataa uudelleen, oli poikien meno paljon maltillisempaa ja saatiin aikaiseksi jo pientä painiakin.

Herra linssilude.
Maanantaina nähtiin vielä Kodaa, joten Pörrillä on ollut melkolailla koirakavereita viime aikoina. Aiemmin valittelin, että Pörri on saanut vähän huonoja kokemuksia suurista koirista, mutta nyt on vastaavasti saatu niitä hyviäkin. Tänään törmättiin lenkillä mukavaan berninpaimenkoiraan. Maanantaina nähtiin koirapuistossa suurikokoinen Espanjasta tuotu katukoira, joka oli hyväkäytöksinen ja lempeä. Pörri jopa leikki koiran kanssa, koska koira käyttäytyi nätisti ja osasi ottaa pienemmän koiran huomioon leikeissään.

Ulkoilun jälkeen maitto unet.
Meillä oli viikonloppuna myös toiveena saada irti Pörrin kulmahampaita. Ennen viikonloppua Pörriltä oli lähtenyt kulmahampaista vain toinen alakulmahammas. Uusi alakulmahammas oli jo yhtä pitkä kuin jäljellä oleva alakulmahammas. Hampaiden irroittelukeinona käytettiin riehakkaita vetoleikkejä ja voi että voikin koira olla onnellinen ja innoissaan, kun leikittiin niin paljon.


Ja tässä viikonlopun saldo:


Pörriltä on jo uusiutunut kaikki etuhampaat. Nyt hampaita alkaa vaihtua jo takaakin. Pörrin uudet kulmahampaat ovat alkaneet jo hyvin siirtyä oikeille paikoilleen, kun saatiin vanhat maitohampaat pois tieltä.

4 kommenttia:

  1. Pörrihän painaa enemmän kuin kohta puolitoistavuotias Jedi :P Mäkin yritin aikoinani kerätä Jedin pikkupikku hampaita talteen mutta tuo kutale söi ne kaikki. Olisi ollut varsin söppänä muisto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pörristä kasvaa kyllä melkoinen mötkälepoika. :) Me ollaan saatu 6 hammasta talteen. Varsinkin noi etuhampaat oli niin pikkusia, että niitä oli tosi vaikea löytää matolta.

      Poista
  2. Mahtavaa että saitte hampaat irtoamaan ilman eläinlääkärivisiittiä, siitä kiittää niin koira kuin kukkarokin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Säästyi yli sata euroa rahaa eikä Pörrille tarvinnu antaa mitään rauhoittavia. Nyt vielä toivotaan, että muutkin hampaat irtoaa. :)

      Poista