tiistai 4. maaliskuuta 2014

Ihannemitoissa

Pörri täytti eilen 18 viikkoa (4 kk ja 3 päivää), joten oli taas mittausten aika. Saatiin Pörrin korkeudeksi 37 cm eli Pörri on juuri nyt uroksen ihannekorkeudessa. Joku voisi sanoa koiralleen, että nyt voisit lopettaa kasvamisen, mutta meidän puolesta Pörri saa rauhassa kasvaa isoksi pojaksi. Hahmottelin hyvin karkealla tavalla Pörrin kasvua alla olevaan kuvaan, joka on lainattu täältä. Alunperin aavisteltiin, että Pörristä voisi tulla noin 45 cm korkea ja se vaikuttaa edelleen ihan mahdolliselta.

Rakennekuva kertoo karua kieltään siitä, että Pörrin takapää kasvaa edelleen nopeampaa tahtia kuin etupää tai ainakaan etupää ei ole vielä kirinyt takapäätä kasvussa. Takapään korkeutta lisää kuvassa vielä se, että Pörrille on pepun päälle kasvanut jo pitkää karvaa, vaikka muuten se on vielä melko pentuturkki.


Pörrin painoksi saatiin kotipuntarilla 8,4 kg. Lauantaina Mustin ja Mirrin vaa'alla Pörrin painoksi saatiin 8,1 kg. En sitten tiedä, kumpi vaaka on lähempänä totuutta.


7 kommenttia:

  1. Sun täytyy pian tehä tosta kuvaajasta uusi versio ja jatkaa tuota asteikkoa muutaman sentin verran :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo eipä tohon enää kauaa mahdu merkintöjä, jos Pörri kasvaa tuota tahtia. :)

      Poista
  2. Koda on tällä hetkellä noin 33 cm ja 5,5 kg, taitaa olla siis saman kokoinen kun pörri noin 13 viikkoisena? Koda täyttää ylihuomen 15 vk, ei tästäkään mikään pieni tuu ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo jotakuinkin 13 viikkoismitoilta vaikuttaa. Koda vaikutti nuorempana niin kovin pieneltä, mutta kyllä sekin vaan kovaa vauhtia kasvaa. :)

      Poista
    2. Joo Koda oli kyllä pentueensa suurin pentu ja oli ihan odotetavissakin että siitä tulee kookas. Onneks myös noi sen korvat on tosi kookkaat eikä ees yritä nousta enää pystyyn, tosin täällä taidetaan kyllä kasvattaa luppakorvaa tällä menolla :D.

      Poista
  3. Kyllä tuosta vielä iso mötkö tulee <3 Saas nähdä meneekö Rommin ohi vielä. Rommilla painoo n.11kg ja säkä n. 45cm (voi heitellä vähän, kun en tiedä kuinka hyvin oon osannu mitata :D ) Vitsi kun harmittaa, ettei ole tajunnut itse laittaa ylös korkeutta tai painoa kasvuajoilta, olis ollut niin kiva vertailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis kyllä ollu kiva vertailla Pörrin ja Rommin kasvua, kun pojat ovat hyvin samoihin korkeuksiin päätymässä. Toi Pörrin kasvuhan tulee todennäköisesti hidastumaan tulevien viikkojen kuluessa. Pörri painaa kyllä hirvittävän paljon, mutta kukaan ei ole sitä lihavaksi sanonut. Pörrin isä näyttää kuvien perusteella melko raskasrakenteiselta ja vaikuttaisi siltä, että on poika tullut isäänsä.

      Poista