sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Ekat mätsärit

Päätettiin sunnuntaina korkata Pörrin näyttelyura Valkeakoskella Suomen Mittelspitz ry:n Match Show:ssa. Olisi hienoa saada Pörrille näyttelystä ns. harrastus-H. Harrastus-H nimitys tulee siitä, että esimerkiksi agility- ja tottelevaisuusvalion arvoon vaaditaan näyttelyistä arvosana H eli hyvä. Koska Pörristä tulee rotumääritelmää suurempi, ei H:n saaminen ole läpihuutojuttu, vaan koiran pitää olla muuten tuomaria miellyttävä.

Seisoi Pörri välillä paremminkin. Tätä pitää harjotella vielä kotona.

Meillä ei ole aiempaa näyttelykokemusta, joten ennen varsinaiseen näyttelyyn menoa on hyvä harjoitella leikkimielisissä näyttelyissä eli mätsäreissä. Mulle itselleni tämä Valkeakosken reissu oli tärkeä sikäli, että sain vähän hajua siitä, millainen minun ja Pörrin kontakti on noin vilkkaassa ympäristössä. Tulevalla toko-kurssilla minun ja Pörrin välinen kontakti pitää olla kunnossa, jotta harjoittelusta tulee jotain. Pörri on hirvittävän kiinnostunut muista koirista, joten kontaktin kanssa joutuu usein taistelemaan, mutta tuntuu, että meidän kontakti on nyt viime aikoina parantunut paljon. Mätsäreissä meillä meni hyvin ja Pörri otti hyvin kontaktia, kun sanoin Pörrin nimen.


Iloksemme saimme Pörrin kanssa punaisen nauhan. Se oli kyllä suuri yllätys, sillä Pörri oli varmasti porukan nuorimmasta päästä ja ainoa selvästi vauvannäköinen ja oloinen pentu. Jatkokierroksella emme enää sijoittuneet, sillä Pörri ei oikein pystynyt keskittymään omaan tekemiseensä, kun takana olleen koiran omistaja piti ihmeellistä maiskutusta omalle koiralleen ja Pörri kiinnostui siitä. Pörristä oli myös käsittämätöntä, ettei muiden pentujen kanssa päässyt leikkimään. Yhteensä pieniä pentuja oli kehässä noin 30 kpl.



Mätsäreiden jälkeen käytiin Valkeakoskella asuvien ystävien luona. Pörri teki kylässä ensin tupatarkastuksen ja sen jälkeen söi hieman luuta ennen kuin otti pitkät torkut. Mätsärireissu oli selvästi väsyttänyt pikkupojan.


Kotimatkalla poikettiin Lempäälään ja käytiin kävelemässä pala Birgitan polkua. Pörri sai juoksennella vapaana ja herra linssiluteen piti toki myös poseerata kameralle.


Mätsärireissun jälkeen meillä nukkui melko onnellisen ja tyytyväisen näköinen koira.


Kaiken kaikkiaan oikein mukava sunnuntai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti