sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Kisakuulumisia

Ilolla kerron, että Pörrin vointi on mennyt viime aikoina taas paljon eteenpäin. Pörrin hoisi nyt marraskuussa sama osteopaatti kuin joka on hoitanut Pörrin viimeksi elokuussa ja sanoi, että käsissä oli aivan eri koira. Huikeaa, että syksynkin aikana on näin paljon tapahtunut kehitystä oikeaan suuntaan. Vielä osteopaatti löysi Pörrin niskasta hoidettavaa, mutta Pörrin käyttäytyminen alkaa olla hyvin lähellä sitä, että millainen Pörri on ollut ennen tapaturmaa. Lihaskuntoakin ollaan kivasti saatu tässä kesän ja syksyn aikana. Syksyllä Pörri kävi hoidettavana Airilla, joka on hoitanut Pörriä ennen onnettomuutta ja hän sanoi, että lihaspuutoksia on edelleen paljon ja Pörri on kaukana menneistä ajoista, mutta parasta on se, että meillä on nyt lupa liikkua ja myös treenata. Olen pikku hiljaa palaillut Pörrin kanssa treenaamisen pariin syksyn aikana ja Pörri on päässyt kerran viikossa meidän omatoimivuorolla vähän rallattelemaan ja treeni-intoa Pörrillä on ihan valtavasti.

Tarkoitus oli kisata Pörrin kanssa vasta ensi vuonna, mutta päädyin ilmoittamaan sen kisoihin jo tämän vuoden puolella. Käytiin korkkaamassa voittaja 16.11. Ylökkillä. Tuomarina kisassa oli Raili Sonninen-Korhonen, jolle kisa oli toinen hänen tuomaroimansa. Raililla oli tuoreet opit tuomarikursseilta mielessä ja arvostelu oli tarkkaa. Rata oli kiva, eikä siinä ollut mitään ihmeellistä. Pörrille suurimmaksi houkutukseksi osoittautui saksalainen täyskäännös, jossa Pörrin piti käydä haistelemassa kylttiä ja tästä hyvästä otettiin -12 pistettä, kun ensin tuli -1 kyl, sitten -1 p, kun ajauduttiin yli 50 cm päähän toisistamme ja vielä -10 p rintamasuunnasta. Kylttiä en voinut enää uusia, koska olin jo tullut itse suoritusalueelta pois ennen kuin huomasin Pörrin jääneen kylttiä tutkimaan. Tämän lisäksi ilmeisesti itse hidastin pyörähdyksessä, josta napsaistiin -3 p ohjaajavirhettä. Lisäksi kyltiltä nro 6 otettiin 1 p TVÄ-virhettä. En osaa yhtään sanoa, että mistä tämä lähti ja videota ei valitettavasti ole. Jäljelle pisteitä jäi 84 ja sillä sijoituttiin neljänneksi.


Noin yleisesti Pörri oli kehässä vähän vaisun oloinen ja vasen puoli vaikutti yllättävänkin haastavalta, vaikka treeneissä se on Pörrille todella vahva. Toivon, että rutiini palaa Pörrin suorittamiseen, kun saadaan lisää treenejä alle. Itse sain myös hyviä vinkkejä siitä, että pitää jättää Pörrille lisää tilaa, sillä Pörri herkästi nuuskii kylttejä, jos ajan sen liian lähelle telineitä. Seuraavan kerran kisataan omalla kotihallilla 9.12. Nyt vaan toivotaan, että Pörri pysyy terveenä ja päästään kisoihin.

30.11. kisattiin puolestaan Tacon kanssa kotikisoissa. Toinen kerta avoimessa luokassa ei enää jännittänyt ollenkaan niin paljon kuin eka kerta. Hyppy meni Tacolla yllättävän paljon tunteisiin radan aikana, vaikka itse hypyn Taco suoritti hyvin. Jouduin rauhoittelemaan Tacoa parillakin kyltillä ja se päätti myös itse rauhoitella itseään pujottelussa rapsuttelemalla, sillä kierrokset alkoi nousta, kun lähestyttiin hyppyä. Yhtään ääntä ei onneksi koko radan aikana tullut, vaikka ilme kävi radan edetessä aina vain kiihkommaksi. Hypyn jälkeen mielentila onneksi hellitti ja maalissa oli hyvä tunne.


Virheitä otettiin kahdesta uusinnasta yhteensä - 6 p ja -1 p lähti yli-innokkaasta käännöksestä. Taco mokasi saksalaisen täyskäännöksen, sillä luuli sitä puolenvaihdoksi ja teki puolenvaihdon ennen kuin ehdin antaa käskyä. Ollaan tehty Tacon kanssa paljon voittajan ratoja ja treenattu juuri tuota puolenvaihtoa, joten raukka luuli olevansa voittajan radalla jo. Saatiin kuitenkin hyvää rutiinia uusimisesta, joten en laita virhettä ollenkaan pahakseni. Tacon 93 pistettä riitti neljänteen sijaan, mutta yllätykseksi tuomari palkitsi meidät tuomarin palkinnolla, koska oli tykännyt Tacosta niin paljon. Ikinä ennen en ole tuomarin palkintoa saanut, joten olipa ihanaa saada tämmöinen tunnustus. Tässä vielä rata videolla. Tacon seuraavat kisastartit onkin uusissa lajeissa, sillä Taco on ilmoitettu sekä tokokokeeseen että aksakisoihin.
8 kommenttia:

 1. Paljon onnea, hienostihan teillä on mennyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiitos myös kommentista, sillä välillä olen miettinyt, että lukeeko näitä blogeja enää kukaan :D

   Poista
 2. Onnea ja kyllä luetaan!! Ja ihan parasta on että Pörri kuntoutuu :) t. Raija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva tietää, että teitä on vielä siellä linjoilla :)

   Poista
 3. Kyllä luetaan, ja postauksia kaivattais useammin 😉

  VastaaPoista
 4. Luetaan kyllä. Tosi kiva blogi! 😊

  VastaaPoista